Παυλάκης: «Θα φοράμε μάσκες και τον χειμώνα – Όλοι πρέπει να εμβολιαστούμε»

Αυτές είναι οι πέντε χώρες που εξάλειψαν τον ιό

Must Read

Δεδομένο πλέον θεωρεί την εμφάνιση του τέταρτου κύματος από τον Σεπτέμβριο και μετά, εμφανίστηκε ο ερευνητής στο Εθνικό Ινστιτούτο καρκίνου των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

«Τον Σεπτέμβριο θα ανέβει ο αριθμός των κρουσμάτων»

«Από τον 15 Αύγουστο και μετά είναι πιθανό ότι ο ιός δεν θα έχει εξαλειφθεί. Υπενθύμισε ότι στην Ελλάδα τώρα υπάρχουν δεκαπλάσια κρούσματα και ο ιός κυκλοφορεί παντού…Με το καλοκαιρινό αεράκι ελπίζουμε ότι θα πέσουν τα κρούσματα αλλά δεν θα εξαφανιστούν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλάκης.

Ο κ. Παυλάκης σημείωσε ότι υπάρχει πάντα κίνδυνος μετεξέλιξης των στελεχών του ιού που υπάρχουν τώρα και συγκεκριμένα για την ινδική μετάλλαξη τόνισε ότι έχει πιο γρήγορο τρόπο μετάδοσης και ότι την «πιάνουν» λιγότερο τα εμβόλια.

Παυλάκης: «Μπορεί να έχουμε νέο lockdown»

«Δεν είναι απίθανο ένα ενδεχόμενο νέο lockdown, και αυτό είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα μπορεί να επικρατήσει μία μετάλλαξη» δήλωσε ο ερευνητής στο Εθνικό Ινστιτούτο καρκίνου των ΗΠΑ.

Δείτε ποιες χώρες τα πάνε καλά με τον ιό

«Ο μόνος καλός ιός είναι ο νεκρός ιός. Η μόνη λύση είναι 0 κρούσματα» τόνισε και επεσήμανε πως αυτό δεν έχει επικρατήσει ούτε στην Β. Αμερική ούτε στην Ευρώπη αναφέροντας πως οι 5 χώρες που τα έχουν πάει πολύ καλά, τουλάχιστον για την ώρα, εξαλείφοντας τον ιό είναι η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία, η Ισλανδία,η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία. «Έκαναν πιο γρήγορα τα lockdown και δεν κινήθηκαν μετά. Όπως έγινε μια πολύ καλή αρχή και στην Ελλάδα» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παυλάκης.

«Όλοι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο»

«Το φθινόπωρο δεν θα υπάρχει δικαιολογία για να μην κάνει κάποιος εμβόλιο. Θα υπάρχουν αρκετά εμβόλια. Από κει και πέρα είναι ευθύνη του καθενός να κανονίσει τη συμπεριφορά του που περιλαμβάνει και το εμβόλιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παυλάκης, ενώ σημείωσε πως τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί δουλεύουν. Παράλληλα, συμβούλευσε να μην πετάξουμε τις μάσκες γιατί όπως είπε θα τις φοράμε και το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This