Τζανάκης: «Στην Κρήτη είχαμε δύο περιστατικά θρομβώσεων – Με τα εμβόλια προλαβαίνουμε θανάτους»

Τι είπε ο καθηγητής για τον αριθμό των κρουσμάτων και την αποκλιμάκωση

Must Read

Για τα περιστατικά των θρομβώσεων που εμφανίστηκαν στην Κρήτη σε άτομα που εμβολιάστηκαν με το AstraZeneca, μίλησε ο Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

«Η επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης έβγαλε προφορική ανακοίνωση για τις δύο από τις τρεις περιπτώσεις ότι πιθανότατα σχετίζονται με εμβολιασμό και αναμένεται η γραπτή παραδοχή και κυρίως οι αποφάσεις της επιτροπής εμβολιασμών», είπε με νόημα ο κ. Τζανάκης ενώ πρόσθεσε πως στην Κρήτη υπάρχουν σίγουρα 2 περιστατικά.

«Λιγότεροι θάνατοι με τον εμβολιασμό»

Όπως ανέφερε η επιτροπή εμβολιασμού για τις αποφάσεις θα λάβει υπόψη πως στο ενδιάμεσο επίπεδο κινδύνου που βρισκόμαστε αυτή την στιγμή εάν εμβολιάσουμε 100.000 ανθρώπους της ηλικίας 30-50 θα προλάβουμε 9 θανάτους αλλά θα εισπράξουμε πιθανότατα 5 περιστατικά θρομβώσεων που ίσως κάποια πάνε άσχημα και πως περίπου το 25% από αυτά οδηγούν σε θάνατο. «Εάν λοιπόν τους εμβολιάσουμε δεν θα έχουμε 9 θανάτους αλλά θα έχουμε 5 περιστατικά θρόμβωσης».

«Αν γίνουν 60.000 τεστ, θα έχουμε 2000 – 2500 κρούσματα»

Ερωτηθείς για την πορεία των κρουσμάτων στην χώρα υπογράμμισε πως σύμφωνα με τα 2 σενάρια που έχουν δουλέψει στο πανεπιστήμιο θα πέσουμε στα 1000 κρούσματα την ημέρα είτε γύρω στις 15 Ιουνίου, που όπως όμως εκτιμά ότι ίσως δεν υλοποιηθεί λόγω του ότι δεν πειθαρχούμε στους κανόνες της πολιτείας, είτε γύρω στις 25 Ιουνίου.

Ο καθηγητής τόνισε πως μετά το Πάσχα υπάρχει αποκλιμάκωση και ότι ο μέσος κινητός όρος των θανάτων ήταν περίπου στο 85 μέσα στο Πάσχα ενώ τώρα είναι γύρω στους 50.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This