«Καμπανάκι» από την Αθηνά Λινού! «Φοβάμαι θα δούμε και άλλα περιστατικά θρομβώσεων»

«Η Πολιτεία θα πρέπει να εφαρμόσει αυτό που γίνεται και σε άλλες χώρες με τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson»

Must Read

Ιδιαίτερα θορυβημένη από τα περιστατικά θρομβώσεων που παρουσιάζονται μετά τον εμβολιασμό με συγκεκριμένα σκευάσματα είναι η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis Αθηνά Λινού. «Φοβάμαι ότι θα δούμε και άλλα τέτοια κρούσματα» προειδοποίησε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6

Η καθηγήτρια δήλωσε ότι θεωρεί πως η Πολιτεία θα πρέπει να εφαρμόσει αυτό που γίνεται και σε άλλες χώρες με τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson, δηλαδή να εμβολιάζονται με αυτά άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και κυρίως άνδρες. Οπως τόνισε, η χρήση αυτών των εμβολίων σε άτομα νεότερης ηλικίας έχει απαγορευτεί σε πολλές χώρες.

«Να αποφεύγονται εμβόλια μη mRNA»

Παράλληλα, έκανε σύσταση προς τους πολίτες να επιλέγουν το εμβόλιο που θα κάνουν και να αποφεύγουν αυτά των εταιριών που έχουν προκαλέσει θρομβώσεις.
«Οπου υπάρχει δυνατότητα να επιλέγει άλλο εμβόλιο mRNA, η σύσταση είναι να αποφεύγονται εμβόλια μη mRNA, γιατί υπάρχει εκεί ο κίνδυνος για θρομβοεμβολικό επεισόδιο, που δεν είναι το κλασικό αλλά σπάνιο σύνδρομο» είπε.

Μιλώντας για την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη χώρα, σχολίασε πως εξελίσσεται καλά σε γενικές γραμμές, αν και τη Δευτέρα υπήρχε αύξηση στον δείκτη θετικότητας. Ομως εξήγησε πως αυτό ήταν αποτέλεσμα της Κυριακής, καθώς ελέγχθηκαν μόνο αυτοί που είχαν συμπτώματα και ήταν πολύ πιθανό να είναι θετικοί ή υπήρχε λόγος να κάνουν μοριακό τεστ.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς, η κυρία Λινού είπε πως εξελίσσονται σε καλό ρυθμό, καθώς γίνονται 100.000 εμβόλια την ημέρα, αν και η διαδικασία άργησε στην αρχή. Πρόσθεσε, όμως, ότι θα ήθελε να δει ακόμα μεγαλύτερη αύξηση στους αριθμούς των εμβολιασμών, όταν έρθουν περισσότερα εμβόλια, ενώ εκτίμησε ότι ίσως να μην έχουμε πετύχει πλήρη ανοσία πριν από το τέλος του καλοκαιριού. Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα να προλάβουμε να εμβολιαστούμε προτού εμφανιστούν και στη χώρα μας πολλά περιστατικά της ινδικής μετάλλαξης, που είναι πολύ μεταδοτική. «Αν προλάβουμε, δεν θα βιώσουμε έξαρση ξανά και θα μπούμε στο 2022 με ασφάλεια» διαβεβαίωσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This