Εξαφανίστηκε η «Δήμητρα» της Λέσβου – Αγωνία για τη βασανισμένη ψυχή που προσέφερε μόνο αγάπη (video)

Λάτρευε τα παιδιά και έγινε γνωστός από την βοήθεια που προσέφερε στους πρόσφυγες

Must Read

Σαν κεραυνός έπεσε η είδηση της εξαφάνισης του Δημήτρη Καλογιάννη από τη Λέσβο, γνωστός στο νησί ως «Δήμητρα», μια ψυχή αγνή, ένας άνθρωπος γεμάτος αγάπη και καλοσύνη που έγινε γνωστός από την προσφορά του στους πρόσφυγες του νησιού.

O Δημήτρης ή αλλιώς «Δήμητρα» όπως συστηνόταν ο ίδιος, νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο Δρομοκαΐτειο μετά από επιλογή της οικογένειάς του. Παρά το γεγονός ότι μόλις χθες εκδόθηκε SILVER ALERT, ο 64χρονος Δημήτρης αγνοείται από τις 6 Απριλίου. «Έχει γαλανά μάτια, ύψος 1,75μ και είναι αδύνατος. Την ημέρα που εξαφανίστηκε, φορούσε κόκκινο πουλόβερ και λευκό παντελόνι» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, ειδοποιήθηκε από τους οικείους του το απόγευμα της 26/05/2021 και μετά τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ενεργοποιεί τον Κοινωνικό Συναγερμό SILVER ALERT, για την κινητοποίηση όλων για την ανεύρεσή του. Εάν γνωρίζετε κάτι επικοινωνήστε με την υπηρεσία Silver Alert, όλο το 24ωρο, στην Εθνική Γραμμή SOS 1065» αναφέρει η Γραμμή Ζωής.

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια

Ο Δημήτρης Καλογιάννης γεννήθηκε και έζησε στη Συκαμιά της Λέσβου. Από παιδί ακόμα αισθανόταν ότι είναι γυναίκα όμως η κοινωνία του φέρθηκε πολύ σκληρά. Ο ίδιος μεγάλωσε με μια φτωχή οικογένεια σε ένα ρημαγμένο σπίτι με τους γονείς και τα τέσσερα αδέρφια του. Στα δέκα του χρόνια οι γονείς του τον έστειλαν σε οικοτροφείο και εφτά χρόνια αργότερα όταν τους ανακοίνωσε ότι θέλει να κάνει επέμβαση φύλλου τον έστειλαν στο ψυχιατρείο για να «γιατρευτεί και να γίνει ξανά άνδρας». Ο ίδιος βγήκε από την κλινική και επιχείρησε να ζήσει μόνος του όμως η κοινωνία δεν μπορούσε να δεχτεί αυτό το καλοσυνάτο διαφορετικό πλάσμα που το μόνο που ήθελε ήταν να ζήσει ελεύθερος. Ο Δημήτρης επέστρεψε στο σπίτι του στα 25 όπου η οικογένειά του και πάλι αρνήθηκε να τον αποδεχτεί. Τον πλάκωσαν στα ψυχοφάρμακα υποτίθεται για να γίνει καλά και να σταματήσει να ντύνεται σαν γυναίκα.

«Οι γονείς μου, μου φέρθηκαν σα να ήμουν ζώο. Μου έβαζαν χάπια μέσα στο φαγητό μου για χρόνια χωρίς να το ξέρω» δήλωσε και παραδέχτηκε ότι είχε μεγάλη αδυναμία στην μητέρα του την οποία αγαπούσε πολύ.  «Ο πατέρας μου μεθούσε, δεν ήταν ποτέ δίπλα μας, δεν ένιωσα ότι είχα ποτέ έναν πατέρα δίπλα μου να με στηρίζει» είχε δηλώσει στο συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ που σκηνοθέτησε η Τζέλη Χατζηδημητρίου με τίτλο «Ο Δημήτρης και η Δημητρούλα». Ο ίδιος μάλιστα είχε δηλώσει ότι δεν είχε πρόβλημα να τον αποκαλούν Δημήτρη αφού αυτό που αισθανόταν μέσα του δεν μπορούσε να προσδιοριστεί μόνο από ένα όνομα.

Ο Δημήτρης προσέφερε βοήθεια και αγάπη στους πρόσφυγες που έφτασαν το 2015 στο νησί. Έγινε ιδιαίτερα γνωστός αφού φωτογράφοι και δημοσιογράφοι από διάφορες χώρες τον απαθανάτιζαν μέσα στις δραματικές εικόνες να βρίσκεται εκεί ντυμένος με την κόκκινη τουαλέτα του. Λίγους μήνες αργότερα μια παρέα νεαρών εισέβαλλε στο σπίτι του και ανάρτησε ένα ντροπιαστικό βίντεο στο οποίο τον χλεύαζαν. Ο ίδιος είχε κλειστεί στο σπίτι του για πολύ καιρό, ενώ όπως είχε πει δεν άντεχε όλους εκείνους που τον προσέγγιζαν με περιέργεια. «Με τους περισσότερους εδώ δεν λέω ούτε καλημέρα. Πέρασα πολλές δύσκολες καταστάσεις και κανείς δεν με βοήθησε. Τι μου λείπει; Ένας άνθρωπος αληθινός. Τον ψάχνω μέχρι σήμερα με το φανάρι, σαν τον Διογένη…» είχε δηλώσει στην Τζέλη Χατζηδημητρίου. Έκτοτε ζούσε μόνος με την αγαπημένη του γάτα την οποία είχε ονομάσει «Δημητρούλα».

Η μαρτυρία επιχειρηματία στη Χαλκίδα

Η είδηση της εξαφάνισης του έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου και ένας επιχειρηματίας από την Χαλκίδα μετά την έκδοση του SILVER ALERT κάλεσε για να ενημερώσει ότι πιθανόν να έχει δει τον Δημήτρη έξω από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου: «Έχω την εντύπωση και με μεγάλη σιγουριά πιστεύω ότι το απόγευμα της περασμένης Κυριακής ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν στο Προκόπι Εύβοιας έξω από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου» αναφέρει στο protothema.gr και πρόσθεσε: «Κάτι έλεγε μόνος του χαμογελαστά και με χαιρέτησε. Είχε μαζί του ένα μικρό σλιπιμπανκ και ένα ταγάρι χιαστί. Το παντελόνι που φορούσε ήταν λίγο κοντύτερο από το κανονικό, σι θρου μπλουζάκι και κολιέ στον λαιμό του. Τον είδα πάλι στις 09:00 με τα ίδια ρούχα στον κεντρικό δρόμο που ενώνει την Χαλκίδα με την Νέα Αρτάκη στην στροφή Τσεκούρα με κατεύθυνση προς Νέα Αρτάκη».

Ας προσευχηθούμε όλοι αυτή η βασανισμένη ψυχή να είναι καλά και να βρίσκεται σε ασφαλές περιβάλλον…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This