Η τραυματική εμπειρία που σημάδεψε την ψυχούλα της 11χρονης Ιωάννας και οι «σκιές» στο οικογενειακό περιβάλλον (video)

Ο βίαιος πατέρας και ο ξυλοδαρμός στο σχολείο - Τι απαντάει η μητέρα της για την καθυστέρηση στην δήλωση της εξαφάνισης

Must Read

Σοκαρισμένο το πανελλήνιο θρηνεί τον άδικο χαμό της 11χρονης Ιωάννας που βρέθηκε νεκρή μετά από πτώση σε βραχώδη περιοχή της παραλίας Αγίων Αποστόλων στα Χανιά, μια «ανάσα» από το σπίτι που έμενε με τα αδέρφια και τη μητέρα της.

Με πόνο ψυχής η οικογένειά της είπε στην 11χρονη το τελευταίο «αντίο» σήμερα το μεσημέρι, ταυτόχρονα αναμένουν να λάβουν τα αποτελέσματα της νεκροτομής. Οι έρευνες των αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς διερευνώνται οι συνθήκες της πτώσης της από ύψος 20 μέτρων. Σε βίντεο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας η μικρή Ιωάννα εμφανίζεται να περπατάει μόνη της κρατώντας στο χέρι της μια σακούλα με λιγοστά πράγματα που είχε αγοράσει από σούπερ μάρκετ της περιοχής.

Οι αρχές απέκλεισαν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας  και αφήνουν ανοικτά όλα τα υπόλοιπα ενδεχόμενα. Ο θάνατος του κοριτσιού προσδιορίζεται ανάμεσα στις 22:00 και 23:00 της Τρίτης ενώ σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, η 11χρονη έπεσε με τα πόδια πράγμα που σημαίνει ότι είτε γλίστρησε είτε η ίδια επέλεξε να προχωρήσει σε αυτό το απονενοημένο διάβημα. Επιπλέον, άφαντο παραμένει το κινητό της τηλέφωνο αλλά και η ζακέτα της.

Την ίδια στιγμή οι άνδρες της ασφάλειας ερευνούν τις συνθήκες διαβίωσής στο οικογενειακό της περιβάλλον το οποίο όπως φαίνεται είχε «τραυματίσει» την ψυχή της 11χρονης Ιωάννας. Η μαθήτρια μεγάλωνε με την μητέρα της η οποία έχει χωρίσει με τον πατέρα της καθώς εκείνος αντιμετώπιζε προβλήματα αλκοολισμού και είχε βίαια ξεσπάσματα προς την οικογένειά του. Τον Οκτώβριο του 2019 ένα περιστατικό που σημειώθηκε στο σχολείο της 11χρονης μαθήτριας την «σημάδεψε» και της άφησε ψυχικά τραύματα. Ο πατέρας της σε βάρος του οποίου είχαν ασκηθεί ασφαλιστικά μέτρα επιχείρησε να πάρει τα παιδιά του από το σχολείο χωρίς να έχει άδεια. Η δασκάλα της 11χρονης μαθήτριας αρνήθηκε και τότε εκείνος της επιτέθηκε και την ξυλοκόπησε μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών αλλά και της ίδιας του της κόρης. Έντρομοι οι γονείς που έγιναν μάρτυρες αυτού του βίαιου περιστατικού ειδοποιήσαν την αστυνομία και ο πατέρας της Ιωάννας συνελήφθη μπροστά στα παιδιά του. Ήταν μια από τις τρομακτικές εμπειρίες που είχαν «σημαδέψει» την 11χρονη και τα αδέρφια της.

Γιατί η μητέρα της δεν δήλωσε την εξαφάνιση το ίδιο βράδυ

Συντεριμένη η μητέρα της Ιωάννας μίλησε στο Mega και απάντησε στα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν επειδή ειδοποίησε την αστυνομία το επόμενο πρωί και όχι το βράδυ που εξαφανίστηκε η κόρη της. Η ίδια υποστήριξε ότι πίστευε ότι θα την εντοπίσει αφού δεν είχε τσακωθεί με την κόρη της και έφυγε από το σπίτι χαρούμενη: «Τη συγκεκριμένη μέρα δεν είχαμε τσακωθεί. Το κορίτσι είναι χαρούμενο. Είχε βάλει λίγο αρωματάκι, λίγο κραγιόν. Πήρε χαρτζιλίκι και μου είπε πάω μια βόλτα κοντά και θα γυρίσω σύντομα». Νωρίτερα η ίδια μιλώντας στην κάμερα του Tlive παραδέχτηκε ότι το παιδί της είχε περάσει πολλά και ανησυχούσε γενικά για την ασφάλεια της όμως μετά την φυλάκιση του πατέρα της αισθάνθηκε ότι ο εφιάλτης τους είχε τελειώσει.

Ο καβγάς για το σχολείο και τους συγγενείς

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από μερικές μέρες είχε προηγηθεί ένας καβγάς με τη μητέρα της για τις επιδόσεις της στο σχολείο αλλά και για προβλήματα που αντιμετώπιζε με στενούς συγγενείς. Η Ιωάννα είχε φύγει από το σπίτι και είχε λείψει αρκετές ώρες όμως η μητέρα της την είχε εντοπίσει: «Είχαμε καλές σχέσεις, δεν είχαμε προβλήματα. Ήταν καλόψυχο το κορίτσι και καλόψυχο. Τι να σας πω είμαι μια μαλακή μητέρα. Είμαι και μαμά και μπαμπάς για τα παιδιά. Μεγαλώνω μόνη μου τα παιδιά και προσπαθώ να τους μιλάω. Δεν έχω με τα παιδιά κανένα πρόβλημα. Αυτό ήταν ένα χρυσό κορίτσι, δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα μαζί της» ανέφερε η μητέρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This