«Ζούγκλα» και ομερτά στα ΚΤΕΛ Κηφισού

Επαγγελματίες οδηγοί ταξί δουλεύουν υπό τον φόβο των Ρομά... συναδέλφων τους

Must Read

Ο νόμος της ζούγκλας και της σιωπής βασιλεύει σε μεγάλο βαθμό στην πιάτσα των ταξί στα ΚΤΕΛ Κηφισού, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, «λύνουν και δένουν» ομάδες Ρομά που έχουν αυτοχριστεί… ταξιτζήδες, τρομοκρατώντας και απειλώντας τους επαγγελματίες οδηγούς, που κάνουν τον σταυρό τους πριν ξεκινήσουν για το καθημερινό μεροκάματο, μια και δεν ξέρουν τι θα τους συμβεί!

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Espresso», το φαινόμενο της ανομίας στην πιάτσα των ταξί των ΚΤΕΛ Κηφισού, που υποδέχεται καθημερινά εκατοντάδες ταξιδιώτες (με εξαίρεση την περίοδο του lockdown και της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων), παρατηρείται έντονα τα τελευταία δύο χρόνια. Οι Ρομά που παριστάνουν τους οδηγούς ταξί εισέβαλαν εν μια νυκτί και άρχισαν να κάνουν κουμάντο στην πιάτσα, μέσω μπούλινγκ και ξυλοδαρμών.

Με απειλές και… μαχαίρια

Με απειλές παίρνουν τη σειρά από άλλους οδηγούς ταξί, που περιμένουν υπομονετικά να παραλάβουν πελάτη, επιλέγουν όποιον εκείνοι θέλουν ανάλογα με τον προορισμό τους, καθορίζοντας διαδρομές με το «έτσι θέλω»! Το αποτέλεσμα είναι οι πελάτες να δυστροπούν για όσα διαδραματίζονται και οι πραγματικοί επαγγελματίες ταξιτζήδες να υπομένουν τα πάντα, μια και κυριαρχεί ο φόβος! Στο παρελθόν καταγράφηκαν ακόμη και συμπλοκές ανάμεσα στους «βασιλιάδες» της πιάτσας και τους δύσμοιρους οδηγούς ταξί, με αποτέλεσμα να επέμβει μέχρι και η Ομάδα «Δ», ενώ υπάρχουν και περιστατικά όπου βγήκαν μέχρι και μαχαίρια!

Είναι τέτοια η απόγνωση των επαγγελματιών οδηγών που, για να γλιτώσουν τα χειρότερα, αναγκάστηκαν να δημιουργήσουν μια… άλλη πιάτσα πλησίον της εισόδου των ΚΤΕΛ, ενώ έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν προστασία ακόμη και από ανθρώπους της νύχτας! Είναι απορίας άξιον πώς οι Ρομά έφτασαν στο σημείο να γίνουν οδηγοί ταξί, ενώ στην πιάτσα των ΚΤΕΛ Κηφισού είναι κοινό μυστικό πως δεν ξέρουν να βάζουν ούτε την… υπογραφή τους!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΣΑΤΑ είναι ενήμερο για τη «ζούγκλα» που επικρατεί και έχει τοποθετήσει «πιατσάρχη», μήπως και σταματήσουν οι εκφοβισμοί. Ωστόσο, οι ώρες που δίνει το «παρών» στην πιάτσα είναι συγκεκριμένες και λίγες, με αποτέλεσμα να επικρατεί μόνιμα το χάος! Οπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, οι οδηγοί ταξί -που βρίσκονται σε απόγνωση, μια και ο αγώνας τους για τα προς το ζην έχει εξελιχθεί σε μεροκάματο του τρόμου- έχουν φτάσει στο σημείο να σκέφτονται να ζητήσουν την παρέμβαση των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Μεταφορών!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This