Τι λένε οι επιστήμονες για τα εμβόλια στα παιδιά – «Οι έρευνες θα ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο»

Ποια η πορεία του αριθμού των κρουσμάτων

Must Read

Για τους εμβολιασμούς στις μικρότερες ηλικίες μίλησαν διεξοδικά ο Θεοκλής Ζαούτης, καθηγητής παιδιατρικής και επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και ο καθηγητής Ιολογίας Γεώργιος Σουρβίνος, μέλος του ΔΣ του ΕΟΔΥ.

Ο κ. Ζαούτης ανέφερε πως με βάση τα όσα γνωρίζουμε, η Pfizer και η Moderna έχουν ήδη ανακοινώσει πως η αποτελεσματικότητα των εμβολίων τους σε εφήβους πλησιάζει το 100%.

Αυτή την στιγμή τρέχουν μελέτες για όλα τα παιδιά μικρότερων ηλικιών (από 6 μηνών έως 2 ετών κι από 5 έως 11), πρόσθεσε ο καθηγητής συνοψίζοντας πως εξ όσων γνωρίζουμε αποτελέσματα για τις συγκεκριμένες μελέτες θα υπάρχουν από τον Σεπτέμβριο.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Ζαούτης επεσήμανε πως στην Αμερική υπάρχει ήδη οδηγία εμβολιασμού παιδιών όλων των ηλικιών, όταν έχουμε εμβόλια που έχουν εγκριθεί.

Την ίδια ώρα, σχολιάζοντας το ζήτημα της επιδημιολογικής καταστάσεις στην χώρα μας ο καθηγητής Σουρβίνος υπογράμμισε πως διαφαίνεται μια σταθερή καθοδική πορεία των δεικτών σε ό, τι αφορά στον αριθμό των κρουσμάτων, των νοσηλευομένων και των διασωληνωμένων εντούτοις παρατηρείται πως αυτή η πορεία είναι αργή με αυτό να οφείλεται σε διάφορες παραμέτρους.

«Μέσα Ιουνίου κάτω από 1000 κρούσματα»

«Όλα αυτά είναι εξάρτηση των δικών μας συμπεριφορών. Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα. Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο που θέλουμε για να χαρακτηριστεί η χώρα μας πράσινη, χρειάζεται προσπάθεια όλων μας» επεσήμανε ο κ. Σουρβίνος υπενθυμίζοντας την σημασία της τήρησης των μέτρων προστασίας για τον κορωνοιό.

«Σε ό, τι αφορά την θετικότητα των τεστ είμαστε ήδη σε πράσινο επίπεδο όμως χρειάζεται μείωση κρουσμάτων σε όλη την επικράτεια», κατέληξε

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This