Συγγνώμη και… πεντοχίλιαρο από τον υπαστυνόμο που βανδάλισε το αυτοκίνητο του προϊσταμένου του!

Ο 47χρονος αποδέχτηκε μόνο τη μία από τις πέντε κατηγορίες που του έχουν ασκηθεί, εκείνη της φθοράς ξένης περιουσίας

Must Read

Για την Πέμπτη 3 Ιουνίου αναβλήθηκε, εκ νέου, η δίκη του 47χρονου αστυνομικού στη Ρόδο που κατηγορείται για τον… εμβολισμό με το αυτοκίνητό του τού Ι.Χ. αυτοκινήτου του προϊσταμένου του, αστυνομικού διευθυντή κ. Μιχάλη Καληωράκη, καθώς και για τις φθορές που προκάλεσε, κατόπιν, με βαριοπούλα, τόσο στο εν λόγω όχημα, όσο και στο γραφείο του, με το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου να κάνει δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης, κ. Δήμου Μουτάφη.     

Ειδικότερα, σύμφωνα με το rodiaki.gr, το δικαστήριο, ανέβαλε εκ νέου τη συζήτηση της υπόθεσης προκειμένου να προσκομιστεί ενώπιον του η έκθεση ζημίας που έχει προκληθεί από τον 47χρονο, ενώ ζήτησε να του προσκομιστεί και η έκθεση της διαδικασίας ακούσιας νοσηλείας του δράστη, η οποία έχει κινηθεί με Εισαγγελική παραγγελία. Αξίζει να σημειωθεί πως το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, το οποίο τη Δευτέρα είχε αναβάλλει και πάλι την υπόθεση για χθες, αλλά είχε διατηρήσει την κράτηση του κατηγορουμένου, χθες αποφάσισε να άρει την κράτηση του και έτσι για αυτή την υπόθεση ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος, ωστόσο… συνέχισε να κρατείται, λόγω της διαδικασίας ακούσιας νοσηλείας που έχει κινηθεί σε βάρος του.

Ενώπιον του δικαστηρίου, πάντως, ο συνήγορος υπεράσπισης του 47χρονου, αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και αποδέχτηκε μόνο τη μία από τις πέντε κατηγορίες που του έχουν ασκηθεί, αυτή της φθοράς ξένης περιουσίας. Ειδικότερα, ο αστυνομικός κατηγορείται για τα αδικήματα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, της απειλής, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της οπλοφορίας και οπλοχρησίας, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και της εξύβρισης, που φέρεται να τέλεσε στις 23/5/2021.

Χθες, ενώπιον του δικαστηρίου, ο 47χρονος, δια του συνηγόρου του, παραδέχτηκε ότι έχει διαπράξει το αδίκημα της φθοράς ξένης περιουσίας, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «ήρθε σε επαφή με τους συνηγόρους του Αστυνομικού Διευθυντή, εκφράζοντας την έμπρακτη βούλησή του να τον αποζημιώσει και να αποκαταστήσει πλήρως κατά κεφάλαιο, τόκους και έξοδα, κάθε περιουσιακή βλάβη που έχει υποστεί από τη συμπεριφορά του».

Κατέθεσε 5000 ευρώ ως αποζημίωση

Ωστόσο όπως είπε, δεν είχε λάβει απάντηση για το ποσό της αξίωσής του κ. Καληωράκη, ώστε να τού καταβάλει τα χρήματα άμεσα, πλήρως και ολοσχερώς. Για το λόγο αυτό και έκανε γνωστό ότι κατέθεσε το ποσό των 5000 ευρώ ως ποσό της αποζημίωσης που εκείνος εκτιμά ότι καλύπτει τις ζημίες του παθόντος και 500 ευρώ για την υπηρεσία, στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων και τήρησε και τη νόμιμη διαδικασία.

Ο 47χρονος, δια του δικηγόρου του, δήλωσε διατεθειμένος να καταβάλει άμεσα το όποιο ποσό κρίνει το δικαστήριο, ως απαιτούμενη αποζημίωση για την πλήρη και ολοσχερή ικανοποίηση του παθόντος, και ζήτησε την αναβολή της υπόθεσης, ώστε να κριθεί το ποσό αυτό και να καταβληθεί άμεσα από εκείνον. Σε ό,τι αφορά τα λοιπά αδικήματα, ο 47χρονος αστυνομικός τα αρνείται, και αιτιολογεί τη συμπεριφορά του αυτή, με το αίτημα που του γνωστοποιήθηκε για να του γίνει στην Αθήνα, ψυχιατρικός έλεγχος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This