Τετάρτη 28/7/2021

Μανωλόπουλος για εμβολιασμό παιδιών: «Στο τέλος του καλοκαιριού θα παρθούν οι αποφάσεις»

Τόνισε ότι δεν θα είναι υποχρεωτικός

Ζήτημα των ημερών αποτελεί το θέμα του εμβολιασμού των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών, και αν τελικά πρέπει να κάνουν το εμβόλιο. Την απάντηση για το τι θα γίνει, την δίνει ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, Ευάγγελος Μανωλόπουλος.

«Στο τέλος του καλοκαιριού θα ληφθούν οι αποφάσεις για τον εμβολιασμών των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών», όπως δήλωσε ο κ. Μανωλόπουλος. «Είναι ακόμα νωρίς να πάρουμε αποφάσεις για τον εμβολιασμό των εφήβων. Η κοινωνία έχει φοβηθεί με αυτό το ενδεχόμενο λόγω των συζητήσεων που έχουν γίνει για τα εμβόλια, όμως πρέπει να δούμε και τα θετικά» πρόσθεσε με νόημα.

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας διευκρίνισε ότι εάν γίνει και προχωρήσει τελικά το θέμα των εμβολιασμών στα παιδιά, αυτό θα είναι κάτι που θα βοηθήσει στο άνοιγμα της εκπαίδευσης από τον Σεπτέμβριο.

«Στις ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει να εμβολιάζονται τα παιδιά ηλικίας 12-16 ετών. Προς το τέλος Ιουλίου θα έχουμε πολύ περισσότερα στοιχεία για να μπορέσουμε να προτείνουμε τον εμβολιασμό τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε ότι η συζήτηση δε θα φτάσει στην υποχρεωτικότητα.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η μεγαλύτερη ανησυχία είναι να εμβολιαστούν οι άνθρωποι ηλικίας άνω των 60 ετών.

Ερωτηθείς για τους λόγους που οι νέοι κάτω των 30 ετών εμβολιάζονται με Johnson&Johnson δεδομένου ότι και με αυτό έχουν καταγραφεί περιστατικά θρομβώσεων, ο κ. Μανωλόπουλος επισήμανε ότι ναι μεν είναι παρόμοιας τεχνολογίας εμβόλιο με αυτό της AstraZeneca κι έχουν αναφερθεί περιπτώσεις θρομβώσεων με θρομβοπενία, αλλά έχει μια σημαντική διαφορά.

«Τα περιστατικά με το Johnson& Johnson είναι δέκα φορές πιο σπάνια. Αν με το AstraZeneca τα περιστατικά είναι 1 στα 100.000, με το Johnson& Johnson είναι 1 στο 1.000.000», υπογράμμισε ο κ. Μανωλόπουλος.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ