Γεωργαντάς: «Συζητάμε οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι να μην κάνουν self-test»

Πώς θα μετακινείται ο κόσμος στα νησιά

Must Read

Κρίσιμος φαίνεται πως είναι ο Ιούνιος μήνας. Από τη μία, αναμένεται να αρθούν μερικώς απαγορεύσεις που υπάρχουν στη ζωή μας εδώ και αρκετούς μήνες, και από την άλλη ίσως σταματήσει και η υποχρεωτικότητα των self-test για τους εμβολιασμένους εργαζόμενους.

«Υπάρχει συζήτηση για τους πλήρως εμβολιασμένους, που είναι το 21-22% του πληθυσμού, να απαλλαγούν από τη συγκεκριμένη υποχρέωση. Ο Ιούνιος είναι καθοριστικός μήνας. Θα αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμένων και θα παρθούν οι σχετικές αποφάσεις», σημείωσε ο Γιώργος Γεωργαντάς αναφορικά με τη διαδικασία των εβδομαδιαίων self tests για τους εργαζόμενους.

Εμβολιάζεται η ηλικιακή ομάδα 19-24

Αναφερόμενος στην πορεία των εμβολιασμών στη χώρα και πώς θα συνεχιστούν, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης δήλωσε ότι στις αρχές της άλλης εβδομάδας θα δοθεί η δυνατότητα στους 25-29 ετών να μπορούν να εμβολιαστούν και με Pfizer κι Moderna, ενώ ήδη εμβολιάζονται με Johnson & Johnson. Θα ακολουθήσει η κατηγορία των 19-24 ετών μετά από λίγες ημέρες, για τους οποίους θα ισχύσει το ίδιο.

Ο κ. Γεωργαντάς διευκρίνισε ακόμη ότι κάποιος μπορεί να μπει στο σύστημα και να αλλάξει το εμβολιαστικό κέντρο που έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί για τη δεύτερη δόση του εμβολίου του, αν βρίσκεται σε διακοπές ή στη θερινή του κατοικία.

Πώς ταξιδεύουμε

Μιλώντας για το ποια έγγραφα πρέπει να έχουμε μαζί μας προκειμένου να ταξιδέψουμε, ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε ότι «Το πράσινο πιστοποιητικό αφορά στους διασυνοριακούς ελέγχους και τις μετακινήσεις εντός της ΕΕ. Ήδη έχει ξεκινήσει αυτό, είναι οχτώ οι χώρες που είναι σε ετοιμότητα, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα. Μέσα στον Ιούνιο θα προστίθενται και άλλες χώρες, με στόχο από την 1η Ιουλίου η μετακίνηση από χώρα σε χώρα στην ΕΕ να γίνεται με το πράσινο πιστοποιητικό, το οποίο περιέχει είτε τη δήλωση του πλήρως εμβολιασμένου πολίτη, είτε αυτού που έχει νοσήσει, είτε αυτού που έχει αρνητικό μοριακό τεστ».

Τι ισχύει όμως για τη μετακίνηση στα νησιά

«Για τη μετακίνηση στα νησιά υπάρχει η δυνατότητα χρήσης της βεβαίωσης εμβολιασμού, του αρνητικού μοριακού τεστ ή του αρνητικού self-test, ή της βεβαίωση νόσησης. Αυτό για όσο ισχύουν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις προς τα νησιά. Νομίζω ότι προς το τέλος Ιουνίου θα χρειάζεται ένα μόνο χαρτί.

Για τα νησιά, αυτό που εκδίδεται από το gov.gr είναι η βεβαίωση εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης. Όποιος έχει βεβαίωση εμβολιασμού δε χρειάζεται να κάνει self-test, απλά συμπληρώνει και τη σχετική βεβαίωση στην πλατφόρμα του υπουργείου Ναυτιλίας», εξήγησε ο κ. Γεωργαντάς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This