Απάντηση του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων στο εξώδικο της Ελένης Μυλωνοπούλου: «Το πιο φαιδρό απ’ όλα είναι…»

Τι λέει η Πρόεδρος του Συλλόγου για την κ.Μυλωνοπούλου που είχε παρουσιαστεί από ΜΜΕ ως «η ψυχολόγος της 20χρονης Καρολάιν» - Έβγαλε και ανακοίνωση ο ΣΕΨ

Must Read

Λίγες ώρες μετά το εξώδικο της Ελένης Μυλωνοπούλου, που παρουσιαζόταν από ΜΜΕ ως η ψυχολόγος της δολοφονημένης Καρολάιν, προς τον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, η απάντηση δόθηκε αρχικά από την Πρόεδρο του Συλλόγου Βάσω Μπουκουβάλα, η οποία προανήγγειλε «περαιτέρω νομικές ενέργειες». Ακολούθησε και ανακοίνωση του ΣΕΨ.

Διαβάστε σχετικά: Εξώδικο της Ελένης Μυλωνοπούλου στο Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων: «Ουδέποτε συστήθηκα με το επάγγελμα της ψυχολόγου»

Οι ενέργειες της κ. Μυλωνοπούλου, σύμφωνα με την Πρόεδρο του Συλλόγου «διασύρουν το επάγγελμα του ψυχολόγου. Το εξώδικο αποδεικνύει πως η συγκεκριμένη δεν έχει ούτε πτυχίο, ούτε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου» και αφού είπε στον Alpha ότι ο Σύλλογος έπρεπε να ζητήσει το πτυχίο της, επεσήμανε: «Ακόμα και αν οι δημοσιογράφοι από λάθος την παρουσίαζαν ως ψυχολόγο, εκείνη όφειλε να στείλει μια διόρθωση που θα ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι ψυχολόγος».

https://youtu.be/QiU6fyfR65Y

Σύμφωνα με την κ. Μπουκουβάλα η οποία απαντά στα όσα αναφέρει στο εξώδικό της η Ελένη Μυλωνοπούλου, η συγκεκριμένη «πουλάει υπηρεσίες ως ψυχολόγος σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, τις οποίες μάλιστα κοστολογεί. Πτυχίο ψυχολογίας δεν υπάρχει πουθενά. Αν έχει κάνει κάποια σεμινάρια με e-learning αυτό δεν έχει καμία βαρύτητα. Ψυχολόγος δεν είναι».

Για να καταλήξει: «Το ότι εμφανίζει έναν αριθμό Γ.Ε.Μ.Η δεν λέει τίποτα. Δεν σημαίνει ότι έχει άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου. Το πιο φαιδρό από όλα είναι ότι σε αυτή την εξώδικη απάντηση, απαγορεύει σε εμάς να δημοσιοποιήσουμε την απάντησή της, Κοινώς μας λέει “μην πείτε την αλήθεια”».

Ακολούθως, ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση:

Μετά την  επιστολή που έστειλε ο ΣΕΨ  στην η κ. Ελένη Μυλωνοπούλου στις 31 Μαΐου  2021,  μας έστειλε εξώδικη απάντηση την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021  το απόγευμα. 

Σχόλια του ΣΕΨ

1.     Από την εξώδικη απάντησή της προς τον ΣΕΨ προκύπτει οτι δεν έχει πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας , ούτε Αδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου.

2.     Οι αιτιάσεις της,  οτι εκ παραδρομής τα  ΜΜΕ την παρουσίασαν ως Ψυχολόγο δεν ευσταθούν,  διότι όφειλε άμεσα να ζητήσει από τα ΜΜΕ εγγράφως την διόρθωση του επαγγελματικού της τίτλου.

3.     Παράλληλα εμφανίζεται σε συγκεκριμένη πλατφόρμα στο διαδίκτυο να  παρέχει επ’ αμοιβή υπηρεσίες Ψυχολόγου σε  πελάτες .

4.     Είναι οξύμωρο το γεγονός οτι μας απαγορεύει «ρητά και κατηγορηματικά»  να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας και να δημοσιοποιήσουμε την εξώδικη απάντησή της !

5.     Υπενθύμιση προς κάθε κατεύθυνση ,το  επάγγελμα του Ψυχολόγου είναι νομοθετικά ρυθμισμένο στην Ελλάδα σύμφωνα  με τους νόμους 991/79  και 2646/98 και ο οποιοσδήποτε κάνει χρήση του τίτλου δίχως να έχει τα απαραίτητα προσόντα  δηλαδή  πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και Αδεια Ασκησης Επαγγέλματος  διώκεται για αντιποίηση επαγγέλματος.

6.     Ο ΣΕΨ  ως ο αντιπροσωπευτικός επαγγελματικός-επιστημονικός φορέας των Ψυχολόγων της χώρας μας  επιφυλάσεται παντός νομίμου δικαιώματός του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This