Τετάρτη 4/8/2021

Νοσηρό! Άφησαν έξω από εκκλησία ένα αρνί δεμένο μέσα σε τσουβάλι

Περαστικοί έσωσαν την τελευταία στιγμή το ζώο που ψυχοραγούσε!

Αδυνατεί να συλλάβει ανθρώπινος νους την αποτρόπαια πράξη άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος έδεσε ένα αρνί, το έβαλε σε ένα τσουβάλι και το άφησε να πεθάνει έξω από εκκλησία στην Καβάλα.

Ευτυχώς την τελευταία στιγμή περαστικοί στην Κεραμωτή του Δήμου Καβάλας που αντίκρισαν στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Κυριακής το άτυχο ζώο σε άθλια κατάσταση κατάφεραν να το σώσουν.

tsouvali 3

Προς το παρόν δεν έχει βρεθεί ποιος και γιατί άφησε το ζώο, ωστόσο εικάζεται ότι ίσως να πρόκειται για κάποιο τάμα πιστών, ένα πανάρχαιο Θρακικό έθιμο (τα κουρμπάνια), όπου οι πιστοί πρόσφεραν το ζώο στον Άγιο ή την Αγία, αφήνοντάς το και σφάζοντάς το στον αύλειο χώρο της Εκκλησίας η οποία φέρει το όνομά Του ή το όνομά Της, ενώ πλέον τα τάματα είναι χρηματική προσφορά, τιμαλφή ή προσωπικά αντικείμενα. Στη συνέχεια τα μαγείρευαν, ετοίμαζαν το κουρμπάνι και μοίραζαν το φαγητό σε όλο το χωριό.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ