Υποχρεωτικότητα εμβολιασμών: Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μάς την «σερβίρει» και οι επιστήμονες τάσσονται υπέρ!

Παναγιωτόπουλος: «Δικαιολογημένη η υποχρεωτικότητα σε κατηγορίες εργαζομένων»

Must Read

Τα στόματα άνοιξαν, για την ακρίβεια ανοίγουν σιγά-σιγά… Και έτσι, μετά τον Βασίλη Κικίλια ήρθε και η είδηση διά στόματος πρωθυπουργού! Καταφτάνει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αλλά και κίνητρα-προνόμια για τους εμβολιασμένους!

Από τη μία στιγμή στην άλλη, ο εμβολιασμός από «ατομικό δικαίωμα και επιλογή» μετατράπηκε σε «υποχρέωση».

Συνταγματικά το παζλ δεν κολλάει, και ακόμη και η πρόεδρος της Δημοκρατίας νωρίτερα δεν δίστασε να αναφερθεί και στο Σύνταγμα αλλά και στα ατομικά δικαιώματα.

Ένας ένας, οι επιστήμονες όπου σταθούν και όπου βρεθούν τις τελευταίες ημέρες μιλούν για την «αναγκαιότητα του υποχρεωτικού εμβολιασμού». Δηλαδή δημιουργούν το ανάλογο κλίμα…

Παναγιωτόπουλος: «Δικαιολογημένη η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε κατηγορίες εργαζομένων»

Σχετικά με το αν μπορεί να υπάρξει υποχρεωτικότητα σε κάποιες ομάδες ο επιδημιολόγος Τάκης Παναγιωτόπουλος, μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, δήλωσε πως είναι δικαιολογημένη υπό κάποιες συνθήκες και συνταγματική αλλά με τις προϋποθέσεις της ενημέρωσης και της αναλογικότητας. Εξήγησε ότι μια τέτοια κατηγορία είναι οι υγειονομικοί που έρχονται σε επαφή με ασθενείς και είναι σε αυξημένο κίνδυνο αλλά και πως αυτό θέλει τον τρόπο του.

Για τα προνόμια των εμβολιασμένων, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι είναι ένα κρίσιμο θέμα και ότι δεν πρέπει να μιλάμε γι αυτά γιατί είναι σαν να μειώνουμε το προνόμιο του εμβολίου που είναι προνόμιο ζωής.

«Αυτό για το οποίο πρέπει να μιλάμε είναι η φυσική συνέπεια του εμβολιασμού και τα απαιτούμενα μέτρα που είναι λιγότερα από ότι στο άτομο που δεν έχει εμβολιαστεί πχ ότι οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να κάνουν λιγότερα τεστ ή ότι δεν θα χρειάζεται να φοράνε μάσκες σε εσωτερικούς χώρους» πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This