Σάββατο 19/6/2021

«Τιμωρία» για δύο ιερείς που κοινώνησαν τους πιστούς με πλαστικό κουτάλι μιας χρήσης (video)

Τους έθεσαν σε αργία

Με απόφασή της η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων έθεσε σε αργία τους δύο ιερείς που κοινώνησαν τους πιστούς με πλαστικά κουταλάκια μιας χρήσεως.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, πρόκειται για δύο περιστατικά σε χωριά των Ιωαννίνων. Το ένα αφορά ιερέα που προέβη στην κίνηση αυτή επικαλούμενος τα μέτρα για τον κορωνοϊό και ο οποίος τέθηκε τελικά σε αργία τριών μηνών, ενώ το δεύτερο περιστατικό αφορά ιερέα που επικαλέστηκε εξίσου από πλευράς του τους κινδύνους της πανδημίας και τελικά τέθηκε σε αργία για έναν μήνα επειδή δήλωσε ότι μετάνιωσε.

Οι δύο ιερείς εκλήθησαν στο γραφείο του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμου όπου τους έγιναν συστάσεις για τις αποφάσεις που έχει λάβει η Ιερά Σύνοδος.

«Αφού είναι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, τι φοβάστε;»

Από πλευράς του ο ιερέας Φώτιος Γαβριελάτος μιλώντας στο Open έκανε λόγο για απαράδεκτη πράξη και κόκκινες γραμμές τις οποίες δεν πρέπει να παραβαίνουν: «Δεν μπορεί να υπάρχει αντάρτικο. Σε ορισμένα σημεία υπάρχουν κόκκινες γραμμές. Η Θεία Κοινωνία είναι το Σώμα και το Αίμα του Ιησού Χριστού» δήλωσε.

«Αφού είναι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, τι φοβάστε;» διερωτήθηκε με τον Άκη Παυλόπουλο να του απαντάει ότι μπορεί να είμαστε βαθιά θρησκευόμενοι και να προσευχόμαστε ωστόσο εάν βρεθούμε σε έναν χώρο με συνωστισμό και χωρίς μάσκα, «φοβάμαι θα νοσήσουμε ούτως ή άλλως».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ