Μητροπολίτης Ιωαννίνων: Για παιδαγωγικούς λόγους τέθηκε η αργία στους δύο ιερείς

«Κατάλαβαν το λάθος τους και ζήτησαν συγνώμη και από το ποίμνιο τους», αναφέρει ο Μητροπολίτης

Must Read

Για ένα «λάθος» των δύο ιερέων, για το οποίο μάλιστα έχουν ζητήσει συγνώμη (και από το ποίμνιο τους), έκανε λόγο ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, αναφορικά με το θέμα της αργίας που τέθηκε σε δύο ιερείς της Μητρόπολης που χορήγησαν τη θεία κοινωνία με κουταλάκια μιας χρήσης.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων μιλώντας στο orthodoxtimes.gr για το περιστατικό, τόνισε πως επρόκειτο για δύο ιερείς που διέπραξαν αυτό το λάθος, ο ένας τον προηγούμενο χρόνο και ο δεύτερος το εφετινό Πάσχα. «Έκαναν ένα λάθος οι ιερείς, τους κάλεσα, το συζητήσαμε, μπήκε και μια μικρή αργία και το θέμα έληξε», σημείωσε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας παράλληλα την απορία του που ένα παλαιό ζήτημα πήρε τέτοια διάσταση σήμερα.

«Η αργία τώρα έχει περάσει, οι ιερείς έχουν επιστρέψει στα καθήκοντά τους, κακώς έχει δημιουργηθεί αυτή η φασαρία. Πρόκειται για καλούς ανθρώπους, κατάλαβαν το λάθος τους και ζήτησαν συγνώμη και από το ποίμνιο τους», ανέφερε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων.

Όπως δήλωσε, το όλο ζήτημα έχει να κάνει με την εκκλησιαστική διαδικασία και τα μυστήρια της Εκκλησίας. «Όλες οι σύνοδοι των αυτοκέφαλων εκκλησιών, αποφάσισαν ότι πρέπει να ακολουθούμε τον παραδοσιακό τρόπο μετάδοσης της θείας ευχαριστίας. Δεν μπορούμε να κάνουμε του κεφαλιού μας, υπάρχουν συνοδικοί κανόνες που πρέπει να τηρούνται», ανέφερε στο orthodoxtimes.gr ο Μητροπολίτης Μάξιμος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This