Παρασκευή 30/7/2021

Επιστήμονες και κυβέρνηση «σέρνουν» τον χορό των υποχρεωτικών εμβολιασμών

Τζανάκης: «Πρέπει να πάμε σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς»

Μετά τις σαφείς ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς  -κάνοντας την αρχή κάποιες επαγγελματικές κατηγορίες-, έρχονται και οι «φωνές» της ιατρικής κοινότητας να συνηγορήσουν στις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Με το ζόρι… εμβολιασμός!

Για τη σπουδαιότητα των εμβολίων μίλησε νωρίτερα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, τονίζοντας ότι «πρέπει να προχωρήσουμε σε υποχρεωτικό εμβολιασμό».

Και όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι μέχρι πρόσφατα οι πολίτες αυτής της χώρας θεωρούσαν ότι η πραγματοποίηση του εμβολίου ήταν προσωπική επιλογή. Όμως η συζήτηση περί υποχρεωτικού εμβολιασμού, η οποία και θα άνοιγε -έτσι μάς είχαν πει τουλάχιστον!- από Σεπτέμβρη, όχι μόνο άνοιξε αλλά έχει και δεδομένα που παραβιάζουν τα ατομικά δικαιώματα.

Οι επιστήμονες μέσω των τηλεοπτικών τους παρεμβάσεων «σέρνουν» και εκείνοι τον χορό των… υποχρεωτικών εμβολιασμών. Μεταξύ αυτών, και ο κ. Τζανάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι, είναι σημαντικό ότι ο πρωθυπουργός ανήγαγε τον εμβολιασμό ως πρώτη εθνική η προτεραιότητα στην χώρα και οι υπόλοιποι πολιτικοί παράγοντες πρέπει να σταθούν σε αυτό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει «να πάμε σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς καθώς και να υπάρχει διαχείριση των φόβων εκείνων που ακόμα το σκέφτονται και διστάζουν».

Μάλιστα, πρότεινε δε να μπουν στο «παιχνίδι» οι οικογενειακοί γιατροί για να βοηθήσουν σε αυτή την διαχείριση και τον εμβολιασμό καθώς όπως είπε πρόκειται για οικεία πρόσωπα και τα άτομα νιώθουν εμπιστοσύνη.

«Δεν νοείται πυροσβέστης, στρατιώτης, γιατρός, εκπαιδευτικός να μην είναι εμβολιασμένος» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Τζανάκης.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ