Κυριακή 25/7/2021

«Σφάχτηκαν» Βασιλακόπουλος – Γιαννάκος για την αποδοχή εμβολιασμού: «Παίζει ρόλο η μόρφωση» – «Κοιταχτείτε στον καθρέπτη»

Στη συζήτηση συμμετείχε κι ο Γιώργος Καββαθάς, ο πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ

Άνω-κάτω έγινε τηλεοπτικό πάνελ όταν φούντωσε η συζήτηση ανάμεσα στον Μιχάλη Γιαννάκο και τον Θεόδωρο Βασιλακόπουλο, μετά από τη δήλωση του καθηγητή πνευμολογίας ότι η «αποδοχή του εμβολίου συνδέεται με το επίπεδο μόρφωσης»!

Το «τερμάτισε» ο Βασιλακόπουλος: «Το επίπεδο μόρφωσης παίζει σημαντικό ρόλο στην αποδοχή του εμβολίου»

Ο κ. Γιαννάκος τον εγκάλεσε γι’ αυτό που είπε, με τον κ. Βασιλακόπουλο ν’ απαντά πως οι μελέτες που συγκεντρώνονται παγκοσμίως δείχνουν ότι «όσο μεγαλύτερο είναι το επίπεδο μόρφωσης, τόσο μεγαλύτερη είναι και η αποδοχή του εμβολίου».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τον κατηγόρησε ότι λέει ουσιαστικά αμόρφωτους όσους δεν εμβολιάζονται και δη τους υγειονομικούς που εκπροσωπεί και για τους οποίους έχει γίνει μεγάλος ντόρος.

Βασιλακόπουλος: «Τα ποσοστά αποδοχής του εμβολίου είναι και θέμα μόρφωσης. Στο νοσηλευτικό προσωπικό περιλαμβάνονται άνθρωποι που έχουν από εκπληκτικά επίπεδα μόρφωσης, αλλά και άνθρωποι, οι οποίοι έχουν τελειώσει μόνο δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Όλες οι μελέτες και όλα τα γκάλοπ δείχνουν ότι όσο μεγαλύτερο είναι το επίπεδο μόρφωσης – και όχι μόνο στους υγειονομικούς, τόσο μεγαλύτερη είναι η αποδοχή του εμβολίου».

Γιαννάκος: «Ο εμβολιασμός δεν απευθύνεται σε μορφωμένους και μη;»

Βασιλακόπουλος: «Βεβαίως και δυστυχώς αν πάρετε την κοινωνία μας γενικά, όσο μικρότερη είναι η μόρφωση, τόσο μικρότερη είναι και η αποδοχή του εμβολίου».

Γιαννάκος: «Καλό θα ήταν να μην επιμένετε. Έπρεπε να διαπαιδαγωγείτε την κοινωνία, όχι να λέτε αυτά που λέτε».

Βασιλακόπουλος: «Αυτό δείχνουν οι στατιστικές σε όλον τον κόσμο. Το ποσοστό αποδοχής του εμβολίου αυξάνεται με το επίπεδο μόρφωσης».

Γιαννάκος: «Άρα όσοι είναι αμόρφωτοι, μας λέτε, ότι δεν εμβολιάζονται. Κοιταχτείτε στον καθρέπτη».

Βασιλακόπουλος: «Φτάνει με τον λαϊκισμό».

Στη συζήτηση συμμετείχε κι ο Γιώργος Καββαθάς, ο πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στην υποχρεωτικότητα στον χώρο της εστίασης, αλλά και στην τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη χθες στη Βουλή, ο οποίος είπε σε αποστροφή του λόγου του ότι κανείς δεν θα μπορέσει να πει οτιδήποτε σε κάποιον εστιάτορα, αν αρνηθεί το φθινόπωρο να βάλει κάποιον ανεμβολίαστο στο μαγαζί του.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ