Δεσμεύτηκε η Naval Group για τις φρεγάτες Belharra – Θα τις έχουμε μέχρι το 2025

Τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας θα κατασκευάσουν την τελευταίας γενιάς φρεγάτα εδώ στην Ελλάδα

Must Read

Είδηση έβγαλε η σημερινή εκδήλωση στη Γαλλική Πρεσβεία με τη Νaval Group να δεσμεύεται για τη συνεργασία της με τα Ελληνικά Ναυπηγεία και το βιομηχανικό και ακαδημαïκό οικοσύστημα για το πρόγραμμα των φρεγατών Belharra και όχι μόνο.

Ο Global CEO της Naval Group, Pierre–Eric Pommellet, επαναβεβαίωσε τη δέσμευση της Naval Group, να προσφέρει την καλύτερη λύση για τις ελληνικές ανάγκες. Και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το γαλλικό πρόγραμμα είναι ήδη σε εξέλιξη με το πρώτο πλοίο του τύπου να βρίσκεται σε παραγωγή στις εγκαταστάσεις μας στο Lorient, με χρόνο παράδοσης στις αρχές του 2024. Επειδή η φρεγάτα FDI βρίσκεται ήδη σε παραγωγή, έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε ένα πολύ σύντομο χρόνο παράδοσης στην Ελλάδα με την πρώτη FDI HN να εισέρχεται σε υπηρεσία το 2025».

Ακόμη παρουσίασε στοιχεία για τη συμμετοχή της ελληνικής βιομηχανίας στο πρόγραμμα φρεγατών ή και σε άλλα προγράμματα της Naval Group. Ήδη η εταιρεία συνεργάζεται με έμπειρα στελέχη στην Ελλάδα, προκειμένου να εντοπίσουν ελληνικές εταιρείες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν.

Σημαντική ήταν η αναφορά που έκανε στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας«Η Naval Group, έχει δεσμευθεί να συμβάλλει στην αναζωογόνηση των ελληνικών ναυπηγείων και έχουμε την ισχυρή πεποίθηση ότι, με την υποστήριξη μας, τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας θα είναι σε θέση να κατασκευάσουν αυτή την τελευταίας γενιάς φρεγάτα εδώ στην Ελλάδα. Η Naval Group διαθέτει σημαντική και ισχυρή εμπειρία σε τοπικές κατασκευές, σε όλο το κόσμο. Η ενεργός συμμετοχή τοπικών εταίρων και η μεταφορά των τεχνολογιών μας βρίσκεται στο DNA μας».

Υπενθυμίζουμε ότι η Naval Group υπέβαλε, μαζί με την Thales και την MBDA, ολοκληρωμένο πακέτο που διασφαλίζει τις καλύτερες δυνατότητες για την Ελλάδα, με συνάρτηση κόστους και χρόνου:

– 4 FDI HN – με κατασκευή 3 πλοίων, στην Ελλάδα. Η πρώτη θα είναι σε υπηρεσία μέχρι το 2025, ενώ ως ενδιάμεση λύση, θα δοθούν 2 φρεγάτες (άλλου τύπου) που θα είναι διαθέσιμες στις αρχές του 2022
– τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών ΜΕΚΟ στην Ελλάδα
– μια ισχυρή Ελληνική Βιομηχανική Συμμετοχή (ΗΙΡ)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This