Πέμπτη 5/8/2021

Μακρή: «Εάν ένας μαθητής νοσήσει, οι συνυποψήφιοί του θα δώσουν κανονικά εξετάσεις»

Τι προβλέψεις υπάρχουν για περιστατικά Covid-19

Αγωνία και πολλά ερωτήματα για το τι θα συμβεί σε περίπτωση που ένας υποψήφιος διαγνωσθεί θετικός με κορωνοϊό εκ των υστέρων, και πώς θα «αντιμετωπιστούν» οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι, γεννώνται τις τελευταίες ημέρες.

Ερωτηθείσα η υφυπουργός Παιδείας, διαβεβαίωσε ότι οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι, στην ίδια αίθουσα, θα συμμετέχουν κανονικά στις εξετάσεις. Επίσης, εάν ένας εκπαιδευτικός νοσήσει, υπάρχει πρόβλεψη αντικατάστασής του.

«Υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις και για τα παιδιά που συνοικούν με άτομα που ενδεχομένως θα προσβληθούν από κορωνοϊό. Υπάρχουν προβλέψεις για όλα τα περιστατικά. Εάν τυχόν ένα παιδί νοσήσει και αυτό αποδεικνύεται μέσα από εργαστηριακό τεστ θα μπορέσει να πάρει μέρος στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου με όλα τα μαθήματα», εξέφρασε η Ζέττα Μακρή.

«Οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι αδιάβλητες»

«Το υπουργείο με την εμπειρία που έχει από τις προηγούμενες Πανελλαδικές εξετάσεις που έγιναν μέσα στην πανδημία θα διεξάγει τις εξετάσεις με αδιάβλητο και ασφαλή τρόπο για τα παιδιά μας», δήλωσε η κ. Μακρή.

Συμπλήρωσε ότι «όλα τα θέματα αντιμετωπίζονται από την Επιτροπή των Εξετάσεων και έχουν σταλεί αναλυτικές εγκύκλιοι και οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στις εξετάσεις έχουν πλήρη γνώση».

Υποχρεωτικός εμβολιασμός

Σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών η κ. Μακρή τόνισε το εξής: «Αν τυχόν κριθεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, βεβαίως και εμείς θα συμμορφωθούμε. Αυτή τη στιγμή το θέμα αυτό δεν έχει τεθεί. Από όσο γνωρίζω αυτό δεν είναι ακόμη ώριμο».

Διαβάστε ακόμα:

«Πρεμιέρα» για τις Πανελλαδικές εξετάσεις: Αυτές είναι οι φετινές αλλαγές – Τι πρέπει να προσέχουν οι μαθητές

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ