Μακρή: «Εάν ένας μαθητής νοσήσει, οι συνυποψήφιοί του θα δώσουν κανονικά εξετάσεις»

Τι προβλέψεις υπάρχουν για περιστατικά Covid-19

Must Read

Αγωνία και πολλά ερωτήματα για το τι θα συμβεί σε περίπτωση που ένας υποψήφιος διαγνωσθεί θετικός με κορωνοϊό εκ των υστέρων, και πώς θα «αντιμετωπιστούν» οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι, γεννώνται τις τελευταίες ημέρες.

Ερωτηθείσα η υφυπουργός Παιδείας, διαβεβαίωσε ότι οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι, στην ίδια αίθουσα, θα συμμετέχουν κανονικά στις εξετάσεις. Επίσης, εάν ένας εκπαιδευτικός νοσήσει, υπάρχει πρόβλεψη αντικατάστασής του.

«Υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις και για τα παιδιά που συνοικούν με άτομα που ενδεχομένως θα προσβληθούν από κορωνοϊό. Υπάρχουν προβλέψεις για όλα τα περιστατικά. Εάν τυχόν ένα παιδί νοσήσει και αυτό αποδεικνύεται μέσα από εργαστηριακό τεστ θα μπορέσει να πάρει μέρος στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου με όλα τα μαθήματα», εξέφρασε η Ζέττα Μακρή.

«Οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι αδιάβλητες»

«Το υπουργείο με την εμπειρία που έχει από τις προηγούμενες Πανελλαδικές εξετάσεις που έγιναν μέσα στην πανδημία θα διεξάγει τις εξετάσεις με αδιάβλητο και ασφαλή τρόπο για τα παιδιά μας», δήλωσε η κ. Μακρή.

Συμπλήρωσε ότι «όλα τα θέματα αντιμετωπίζονται από την Επιτροπή των Εξετάσεων και έχουν σταλεί αναλυτικές εγκύκλιοι και οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στις εξετάσεις έχουν πλήρη γνώση».

Υποχρεωτικός εμβολιασμός

Σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών η κ. Μακρή τόνισε το εξής: «Αν τυχόν κριθεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, βεβαίως και εμείς θα συμμορφωθούμε. Αυτή τη στιγμή το θέμα αυτό δεν έχει τεθεί. Από όσο γνωρίζω αυτό δεν είναι ακόμη ώριμο».

Διαβάστε ακόμα:

«Πρεμιέρα» για τις Πανελλαδικές εξετάσεις: Αυτές είναι οι φετινές αλλαγές – Τι πρέπει να προσέχουν οι μαθητές

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This