Το εργασιακό στη Βουλή, οι εργαζόμενοι στους δρόμους: Νέες κινητοποιήσεις την Τετάρτη 16 Ιουνίου

Απανωτές συγκεντρώσεις διαδηλωτών στην πλατεία Συντάγματος

Must Read

Νέες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί για αυτήν την Τετάρτη, 16 Ιουνίου, με χιλιάδες εργαζόμενους να αντιδρούν ποικιλοτρόπως στην επικείμενη ψήφιση του εργασιακού νομοσχεδίου.

Ειδικότερα, ο δημόσιος τομέας θα παραλύσει εκ νέου, λόγω μιας ακόμη 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ, ενώ η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 17.00. Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν και τα πλοία, καθώς 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει και οι ναυτεργάτες, ενώ το «παράδειγμά» τους θα ακολουθήσουν, εκτός απρόοπτου, τόσο οι δάσκαλοι, όσο και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και οι λογιστές. Λόγω της ΑΔΕΔΥ, εξάλλου, στην απεργία θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι σε νομαρχίες, υπουργεία, πολεοδομίες, ασφαλιστικά ταμεία και δήμους.

Όσον αφορά στις συγκεντρώσεις, η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε τη διοργάνωση συλλαλητηρίου στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΕΚΑ αποφάσισε συλλαλητήριο έξω από την Βουλή στις 4 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος. Το ΠΑΜΕ, από την πλευρά του, έχει ανακοινώσει δύο συγκεντρώσεις, μία στις 10.30 το πρωί στο Σύνταγμα και μια στις 5 το απόγευμα, επίσης στο Σύνταγμα, με τα συνδικάτα να καλούν όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το «παρών» τόσο στην απεργία, όσο και στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα γίνουν εκείνη την ημέρα σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Προκήρυξη 24ωρης απεργίας σε θέατρα και θεάματα

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας ενάντια στο αντιλαϊκό και αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Χατζηδάκη που καταργεί το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας αποφάσισε και το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος. Όπως σημειώνεται, το σχέδιο νόμου «ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φέρνει μεγάλα εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας, καταργεί το Σ.ΕΠ.Ε. και την αργία της Κυριακής σε πολλούς κλάδους, αυξάνει τις απλήρωτες υπερωρίες, αφήνει ανεξέλεγκτες τις απολύσεις, μειώνει τις αποζημιώσεις απόλυσης, πλήττει τη λειτουργία των Σωματείων».

Η ψήφιση του Νομοσχεδίου θα επιφέρει ραγδαία αύξηση της ανεργίας, τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία, αλλά και στην κοινωνία. Η Π.Ο.Θ.Α. «θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη της, ώστε να μην ενταθούν οι συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που ήδη υφίστανται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μετά τα βάρη των μνημονίων σηκώνουν στην πλάτη τους τώρα και τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας».

Σημειώνοντας ότι η ανάπτυξη θα έρθει μόνο με την κοινωνία όρθια «κι αυτό θα γίνει με κατοχυρωμένες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με τις συλλογικές αντιστάσεις δυνατές και με προστασία και ενίσχυση τόσο των δικαιωμάτων όσο και του εισοδήματος των εργαζόμενων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This