Τρίτη 27/7/2021

Προκαλεί ίλιγγο η τιμή της μπομπονιέρας που βγαίνει στο «σφυρί» από τον γάμο του Ανδρέα Παπανδρέου με τη Δήμητρα Λιάνη

Δίνουν μέχρι και 10.000 ευρώ για το αναμνηστικό ασημένιο κουτάκι

Τον γύρο του ελληνικού διαδικτύου κάνει η είδηση ότι μια μπομπονιέρα από τον γάμο του Ανδρέα Παπανδρέου με την Δήμητρα Λιάνη έχει βγει στο σφυρί με την ιλιγγιώδη τιμή εκκίνησης στα… 5.000 ευρώ, μέσω του ιστότοπου vendora.gr!

Ένας συλλέκτης Κρητικός από το Ηράκλειο έχει αναρτήσει την δημοπρασία σε στήλη ιστότοπου αναφέροντας ότι πρόκειται για μια ασημένια μπομπονιέρα που σχεδιάστηκε από την Νταίζη Αντωνοπούλου. Στο επάνω μέρος της μπομπονιέρας που μοιάζει με ένα μικρό κουτί, υπάρχουν σκαλιστά τα ονόματα του ζευγαριού «Ανδρέας – Δήμητρα». Στο εσωτερικό της υπάρχει η σφραγίδα του γνωστού οίκου «Αντωνοπούλου» με έδρα το Κολωνάκι.

boboniera1 2

Παρά το γεγονός ότι η σχέση του Ανδρέα είχε προκαλέσει «σούσουρο» ο ίδιος αποφάσισε να ανέβει για τρίτη φορά τα σκαλιά της εκκλησίας την 13η Ιουλίου 1989. Ο γάμος του 70χρονου τότε Παπανδρέου με την 35χρονη Δήμητρα Λιάνη στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ελευθερώτριας στην Πολιτεία συζητήθηκε ως το γεγονός της χρονιάς.

boboniera2

Αυτό ωστόσο που προκαλεί μεγάλη εντύπωση 32 χρόνια μετά, είναι το γεγονός ότι πολλοί έχουν βρεθεί να δίνουν μέχρι και τα διπλά χρήματα προκειμένου να αποκτήσουν… αναμνηστικά από τον πολύκροτο γάμο. Μάλιστα, σύμφωνα με τον συλλέκτη, η μπομπονιέρα είναι «κειμήλιο από τον ίδιο τον Ανδρέα Παπανδρέου» αφήνοντας να εννοηθεί ότι την έδωσε ο ίδιος ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που «ανεβάζει» την αξία του αντικειμένου.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ