Σάββατο 31/7/2021

Στο Μουσείο Φιλελληνισμού η πρέσβης της Ιρλανδίας – Της παρουσίασαν μακέτα του μνημείου Φιλελλήνων

Ο εθνικός ποιητής της Ιρλανδίας Thomas Moore ιδρυτικό μέλος του φιλελληνικού κομιτάτου του Λονδίνου

Το Μουσείο Φιλελληνισμού επισκέφτηκε η πρέσβης της Ιρλανδίας, η οποία ξεναγήθηκε στους χώρους δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για τα εκθέματα, ενώ το προσωπικό της παρουσίασε τον σημαντικό ρόλο των Ιρλανδών Φιλελλήνων που πολέμησαν ως εθελοντές δίπλα στους Έλληνες και στήριξαν τα φιλελληνικά κομιτάτα της εποχής.

Εκτενής αναφορά έγινε στον εθνικό ποιητή της Ιρλανδίας Thomas Moore, ο οποίος ήταν στενός φίλος του Λόρδου Βύρωνα, και ένα από τα ιδρυτικά μέλη του σημαντικού φιλελληνικού κομιτάτου του Λονδίνου. Στην πρέσβη παρουσιάστηκαν πίνακες και προσωπικά αντικείμενα πολλών σημαντικών Ιρλανδών Φιλελλήνων, όπως του Edward Blaquiere, του Richard Church, του Sir James Emerson Tennent, καθώς και η μακέτα του μνημείου Φιλελλήνων που θα τοποθετηθεί στο κέντρο της Αθήνας.

Η Πρέσβης Iseult Fitzgerald εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την περιήγηση στο Μουσείο και χαιρέτισε την αναγνώριση που δόθηκε στη συμβολή Ιρλανδών στον αγώνα για την Ελληνική ανεξαρτησία.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ