Στο Μουσείο Φιλελληνισμού η πρέσβης της Ιρλανδίας – Της παρουσίασαν μακέτα του μνημείου Φιλελλήνων

Ο εθνικός ποιητής της Ιρλανδίας Thomas Moore ιδρυτικό μέλος του φιλελληνικού κομιτάτου του Λονδίνου

Must Read

Το Μουσείο Φιλελληνισμού επισκέφτηκε η πρέσβης της Ιρλανδίας, η οποία ξεναγήθηκε στους χώρους δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για τα εκθέματα, ενώ το προσωπικό της παρουσίασε τον σημαντικό ρόλο των Ιρλανδών Φιλελλήνων που πολέμησαν ως εθελοντές δίπλα στους Έλληνες και στήριξαν τα φιλελληνικά κομιτάτα της εποχής.

Εκτενής αναφορά έγινε στον εθνικό ποιητή της Ιρλανδίας Thomas Moore, ο οποίος ήταν στενός φίλος του Λόρδου Βύρωνα, και ένα από τα ιδρυτικά μέλη του σημαντικού φιλελληνικού κομιτάτου του Λονδίνου. Στην πρέσβη παρουσιάστηκαν πίνακες και προσωπικά αντικείμενα πολλών σημαντικών Ιρλανδών Φιλελλήνων, όπως του Edward Blaquiere, του Richard Church, του Sir James Emerson Tennent, καθώς και η μακέτα του μνημείου Φιλελλήνων που θα τοποθετηθεί στο κέντρο της Αθήνας.

Η Πρέσβης Iseult Fitzgerald εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την περιήγηση στο Μουσείο και χαιρέτισε την αναγνώριση που δόθηκε στη συμβολή Ιρλανδών στον αγώνα για την Ελληνική ανεξαρτησία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δύο προσαγωγές για τον περίεργο θάνατο 40χρονου στον Ασπρόπυργο

Δεν έχουν βρεθεί σημάδια από αιχμηρά αντικείμενα ή από όπλο, αλλά υπήρχαν μώλωπες

More Articles Like This