Κυριακή 25/7/2021

Κατόπιν εορτής, αποφάσισαν να ανανεώσουν τον στόλο των πυροσβεστικών αεροσκαφών

Υποσχέσεις περί αγοράς εξοπλισμού συνολικού κόστους 1,76 δισ. ευρώ

Πραγματικότητα, επιτέλους, πάει να γίνει η αποφασιστική ενίσχυση ενός από τα βασικά «όπλα» πυρόσβεσης στη χώρα μας, μέσω της ριζικής ανανέωσης του στόλου των πυροσβεστικών αεροσκαφών, με την ελπίδα την επόμενη φορά να μην ξαναείμαστε «άτυχοι», (ότ)αν ξεσπάσει μια άλλη μεγάλη φωτιά.

Ειδικότερα, στο «τραπέζι» της διυπουργικής της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που θα πραγματοποιήσει την πρώτη της σύσκεψη, θα ανοίξει ο φάκελος του προγράμματος «ΑΙΓΙΣ» που προβλέπει αγορά «μαμούθ» αεροσκαφών πυρόσβεσης. Όπως αποκάλυψε ο Νίκος Χαρδαλιάς σε συνέντευξη Τύπου, θα γίνει εισήγηση στο ΚΥΣΕΑ (Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας) για την υλοποίηση του μεγαλύτερου προγράμματος αγοράς εξοπλισμού συνολικού κόστους 1,76 δισ. ευρώ.

Πρόκειται, όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, για το μεγαλύτερο πρόγραμμα μη στρατιωτικής χρήσης. Μεταξύ της πρότασης που αναμένεται να γίνει, είναι και η αγορά ακόμη περισσότερων αεροσκαφών Air tractor, ώστε να αντικατασταθούν τα παλαιότερης γενιάς αεροσκάφη Petzetel και να αγοραστούν νέα αεροσκάφη Canadair.

Τα χρήματα του προγράμματος «ΑΙΓΙΣ» θα προέλθουν, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με το ποσό των 595 εκατομμυρίων, από το Ταμείο Ανάκαμψης, 408 εκατομμύρια και από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ με 757 εκατομμύρια.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ