Οι αγρότες βγάζουν ξανά στους δρόμους τα… τρακτέρ (και πολύ άργησαν)!

Διεκδικούν αλλαγή στον κανονισμό του ΕΛΓΑ και αποζημιώσεις για τις καταστροφές από τις κακοκαιρίες

Must Read

Μία ακόμα… επιτυχία για την κυβέρνηση των αρίστων. Με τις παραλείψεις και τα πολύ αργά ανακλαστικά της κατάφερε να βγάλει στους δρόμους και τους αγρότες.

Θα μας πείτε «πρώτη φορά συμβαίνει;». Oχι, οι αγρότες κινητοποιούνται σχεδόν κάθε χρόνο τις τελευταίες δεκαετίες. Πάντα όμως χειμώνα, που θεωρείται «νεκρή» περίοδος για τις περισσότερες καλλιέργειες. Αυτή η κυβέρνηση ώθησε τους αγρότες να διαμαρτυρηθούν για πρώτη φορά καλοκαίρι, με τις εργασίες στα χωράφια να είναι ιδιαίτερα αυξημένες για την παραγωγή πολλών προϊόντων.

Ποια είναι η αιτία που ώθησε τους αγρότες να πάρουν τα τρακτέρ από τα χωράφια και να τα οδηγήσουν στους δρόμους; Οι καθυστερημένες αποζημιώσεις σε ζημιές που υπέστη η παραγωγή από κακοκαιρίες προηγούμενων μηνών και ο κανονισμός του ΕΛΓΑ (Ελληνικός Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων), που δεν αποζημιώνει το σύνολο των καταστροφών.

Όπως καταγγέλλουν οι αγρότες, όχι μόνο δεν έχουν πάρει αποζημιώσεις ή έστω προκαταβολές, αλλά δεν έχουν γίνει ακόμη οι εκτιμήσεις ζημιάς για τις πρώιμες ποικιλίες, οι οποίες ήδη έχουν συγκομιστεί. Όσον αφορά την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, αποτελεί πάγιο αίτημα του αγροτικού κόσμου, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κτηνοτροφικό κεφάλαιο στο 100% από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους, χωρίς εξαιρέσεις και σε όλα τα στάδια της παραγωγής, λαμβάνοντας υπόψη την κλιματική αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που τη συνοδεύουν. Αίτημα που μέχρι στιγμής δεν έχει ικανοποιήσει καμία κυβέρνηση.

Σήμερα η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Οι κινητοποιήσεις αγροτών από περιοχές της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Φθιώτιδας ξεκίνησαν τη Δευτέρα από την Επανομή Θεσσαλονίκης, συνεχίστηκαν χθες στην πλατεία Λαγκαδά και κλιμακώνονται σήμερα, με συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, στον κόμβο της Νάουσας, στο κατάστημα του ΕΛΓΑ στη Λαμία, στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας Κατερίνης και στο δημαρχείο Σκύδρας Πέλλας.

Θα συνεχιστούν, δε, αύριο Πέμπτη στη Φλώρινα και την Παρασκευή στην Αργαλαστή Πηλίου, με στόχο να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση. Για να δούμε, θα το λάβει;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This