Εμβολιασμοί: Ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 18-24

Τρία διαθέσιμα εμβόλια

Must Read

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για να μπορεί να κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό και η τελευταία ηλικιακή ομάδα από 18 έως 24 ετών, με τα εμβόλια της Pfizer, της Moderna και της Johnson & Johnson, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο προγραμματισμός ραντεβού για τους πολίτες 18-24 ετών με άυλη συνταγογράφηση είναι ήδη σε εξέλιξη.

Ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε πως το τελευταίο δεκαήμερο 275.000 συμπολίτες μας από όλες τις ηλικιακές ομάδες έχουν κλείσει νέα ραντεβού για εμβολιασμό, ενώ τώρα εμβολιάζονται:

  • Πολίτες άνω των 18 ετών με Johnson &Johnson
  • Πολίτες άνω των 25 ετών
  • Πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου
  • Εργαζόμενοι στο τομέα της υγείας
  • Εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του, η συντριπτική πλειονότητα των συμπολιτών μας έκανε χθες (Τρίτη 15/6) τη δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca.

Η δήλωση αυτή του κ. Κικίλια ήρθε μία μέρα μετά τη σύσταση της Επιτροπής Εμβολιασμών αναφορικά με τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca η οποία είναι να χορηγείται μόνο σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.

Σημειώνεται ότι όσοι έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca θα ολοκληρώσουν κανονικά τον εμβολιασμό τους με μια δεύτερη δόση του ίδιου σκευάσματος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This