Δεύτερη νεκροτομή ζητούν οι συγγενείς του Στάθη Άνθη

Must Read

Σοβαρά λάθη και παραλείψεις καταλογίζει στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Βρετανίας η οικογένεια του Στάθη Άνθη , το πτώμα του οποίου βρέθηκε στις 13 Απριλίου να επιπλέει στη θάλασσα, κοντά στην περιοχή όπου ζούσε και εργαζόταν, στο Μπίγκμπερι του Ντέβον της Αγγλίας!

Σε μια προσπάθεια να βρουν την άκρη του νήματος που θα ξετυλίξει το κουβάρι του μυστηριώδους θανάτου του 33χρονου, οι συγγενείς του αποφάσισαν να ζητήσουν την επανάληψη της νεκροτομής στο άψυχο σώμα του. Πράγματι, ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας της Αθήνας Νίκος Καρακούκης εξέτασε τη σορό του άτυχου σερβιτόρου όταν έφτασε στην Ελλάδα και ανακοίνωσε τα συμπεράσματά του στην οικογένεια. Σύμφωνα με τον κ. Καρακούκη, λοιπόν, δεν έγινε ενδελεχής ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του Στάθη Άνθη, γεγονός που ίσως ορθώσει εμπόδια στην έρευνα που έχει ξεκινήσει για τις συνθήκες θανάτου του.

Ο ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Σωκράτης Τσαντίρης τόνισε από την πλευρά του, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»: «Προκαλεί μεγάλη εντύπωση ότι δεν έγινε πλήρης ιατροδικαστική εξέταση στην Αγγλία. Υπήρχαν και κάποια τμήματα που δεν είχαν εξεταστεί και είναι πολύ σημαντικά, όπως η λαρυγγική συσκευή, όπου υπήρχε ένα πολύ σημαντικό εύρημα. Λόγω της προχωρημένης σήψης του πτώματος, ζητάμε να γίνουν περαιτέρω ιστολογικές εξετάσεις και αναμένουμε και το φωτογραφικό υλικό, προκειμένου να συσχετιστεί».

Τέλος, ο δικηγόρος της οικογένειας Σταύρος Γεωργίου κατήγγειλε σε έντονο ύφος: «Δεν εξετάστηκε ο λάρυγγας, δεν ερευνήθηκε λοιπόν το θέμα του στραγγαλισμού. Δεν είχαν αγγίξει καθόλου το κρανίο, και αυτά τα είχαν κάνει δύο μήνες πριν, όταν η κατάσταση της σορού ήταν πολύ καλύτερη απ’ ό,τι είναι τώρα. Είχαν υποσχεθεί να στείλουν αίμα, ούρα και το περιεχόμενο του στομάχου. Δεν έστειλαν τίποτα!» Η κηδεία του Στάθη Ανθη θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This