Ξεκάθαροι οι αστυνομικοί για τον συζυγοκτόνο: «Δεν ήταν εν βρασμώ ψυχής – Προσπάθησε να σκηνοθετήσει το τέλειο έγκλημα»

Τι λένε οι Νίκος Ρήγας, αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας και Σταύρος Μπαλάσκας, συνδικαλιστής της Αστυνομίας.

Must Read

Τα στοιχεία που γίνονται γνωστά για την υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν από το σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο όλο και αυξάνονται και έτσι ξετυλίγεται το αποτρόπαιο κουβάρι αυτού του στυγερού εγκλήματος.

Ο Νίκος Ρήγας, αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, αφού ξεκαθάρισε ότι «ο δράστης δεν μπορεί να επικαλεστεί ότι ήταν εν βρασμώ ψυχής γιατί προσπάθησε να σκηνοθετήσει το τέλειο έγκλημα», χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του «απάνθρωπη».

«Σκότωσε τη σύζυγό του. Έπνιξε το σκυλί. Άφησε το παιδί πάνω στη νεκρή μητέρα. Προσπάθησε να δημιουργήσει ένα περιβάλλον που οι αστυνομικοί θα ενέπλεκαν άλλου είδους χαρακτηριστικά. Τα κενά τα οποία υπήρχαν, η κινητή τηλεφωνία, η κάρτα μνήμης που αφαιρέθηκαν οδήγησαν τους αστυνομικούς να έχουν όλα τα ενδεχόμενα στο τραπέζι», περιέγραψε πολύ χαρακτηριστικά ο κ. Ρήγας.

Και εξήγησε το τι συνέβη και πως ο συζυγοκτόνος «δανείστηκε» στοιχεία από τη ληστεία στο σπίτι φίλου του: «Το προσωπικό περνά συχνά σεμινάρια για τέτοιου είδους εγκλήματα που έχουν τεχνολογικά χαρακτηριστικά. Στη συγκεκριμένη υπόθεση ο δράστης δεν μπορεί να επικαλεστεί ότι ήταν εν βρασμώ ψυχής γιατί προσπάθησε να σκηνοθετήσει το τέλειο έγκλημα. Προσπάθησε να πάρει στοιχεία από έγκλημα το οποίο γνώριζε από φίλο του έτσι ώστε να στρέψει τις Αρχές σε κάποιο ανεξιχνίαστο έγκλημα ή να στρέψει τις αρχές σε δύο τρία άτομα τα οποία είχαν ως κίνητρο τη ληστεία. Για να κάνει οφθαλμοφανή την προσπάθεια του αυτή έφτασε στο σημείο να σκοτώσει το ίδιο του σκυλί».

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Ρήγας έδωσε τα εύσημα Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της αστυνομίας και σχολίασε πως βοήθησε την υπόθεση ότι το έγκλημα έμεινε τόσο καιρό στην επικαιρότητα.

Μπαλάσκας: «Όλα ήταν προμελετημένα»

Με τη σειρά του και ο συνδικαλιστής της Αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας, έκανε λόγο για προμελετημένο έγκλημα, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά: «Όλα ήταν προμελετημένα. Δεν μπορείς να πνίξεις τη γυναίκα σου και μετά μέσα σε δύο ώρες να σκεφτείς. Πρέπει να έχεις μεγάλο ταλέντο».

Και πρόσθεσε για την προσπάθεια αποπροσανατολισμού από το συζυγοκτόνο: «Νόμιζε ο νεαρός πιλότος ότι είναι τόσο πολύ έξυπνος ούτως ώστε μπορούσε μέσα στο μυαλό του να έχει αντιγράψει μια άλλη ιστορία και μιλάω για το Αλεποχώρι, την οποία θα την κάνει ένα copy paste και θα τη δώσει στην αστυνομία μασημένη τροφή. Τα στοιχεία που έδωσε στην αστυνομία ήταν ένας συνδυασμός πληροφοριών από τη ληστεία στο Αλεποχώρι μαζί με δικές του προσθήκες. Το ίδιο ισχύει και για την περιγραφή των δραστών».

Όσο για τα στοιχεία που οδήγησαν την αστυνομία στο συμπέρασμα ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είναι ο δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν, ο κ. Μπαλάσκας είπε ότι ήταν πολλά:

  • Το σκυλί σκοτώθηκε πριν κρεμαστεί.
  • Τα χέρια του αντί για πίσω ήταν μπροστά και το δέσιμο περίεργο.
  • DNA δεν υπήρχε πουθενά.
  • Οι κάμερες περιμετρικά του σπιτιού δεν κατέγραψαν τίποτα ύποπτο.
  • Τα δεδομένα από τα κινητά τηλέφωνα, το smartwatch και την κάμερα του σπιτιού, από την οποία αφαιρέθηκε η κάρτα μνήμης δεν ταίριαζαν με αυτά που έδωσε ο πιλότος.
  • Το πρώτο συμπέρασμα της ΕΛΑΣ από το σπίτι ήταν ότι δεν έγινε ποτέ ληστεία.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This