Δεν σχετίζεται με τον εμβολιασμό της ο θάνατος της 56χρονης στα Καλάβρυτα, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις

Αυτό δήλωσε ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό της άτυχης γυναίκας, εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων

Must Read

Δεν υπάρχουν, μέχρι στιγμής, ενδείξεις πως o θάνατος της 56χρονης στα Καλάβρυτα σχετίζεται με τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer, σύμφωνα με την πρώτη φάση της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Αυτό τονίζει σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης, αναφέροντας πως, σε πρώτη φάση δεν φαίνεται να σχετίζονται τα ευρήματα με το εμβόλιο της Pfizer, καθώς δεν υπήρξε κάποια πνευμονική ή άλλου είδους εμβολή. Επίσης, στον λάρυγγα δεν υπήρχαν ευρήματα ότι η άτυχη γυναίκα είχε υποστεί κάποιο αλλεργικό σοκ.

Νωρίτερα, ο ιατροδικαστής Πατρών Ανδρέας Γκότσης ανέφερε πως «από τα πρώτα ευρήματα δεν προέκυψε πνευμονική εμβολή. Η ιατροδικαστική εξέταση είναι, ωστόσο, σε εξέλιξη και παραμένει υπό διερεύνηση η αιτία θανάτου». Οι έρευνες συνεχίζονται καθώς αναμένονται και οι τοξικολογικές εξετάσεις της άτυχης γυναίκας.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των τοπικών Μέσων, η αδικοχαμένη γυναίκα πέθανε λίγο μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer, με την διοικήτρια του νοσοκομείου Καλαβρύτων να δηλώνει πως περίπου 15 λεπτά μετά τον εμβολιασμό της άρχισε να παραπονιέται για δυσφορία και πως «ένιωσε κάψιμο στον λαιμό» της .

Υπέστη ανακοπή

Άμεσα της χορηγήθηκε κορτιζόνη και αδρεναλίνη μέσω της «πεταλούδας» που της είχε τοποθετηθεί και, κατόπιν, την μετέφεραν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου, όπου άρχισε να εκδηλώνει πόνο στο στήθος και στην πλάτη. Εκεί υπέστη ανακοπή και, δυστυχώς, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να την κρατήσουν στη ζωή, η άτυχη γυναίκα κατέληξε μία ώρα αργότερα.

Όλοι, πλέον, στα Καλάβρυτα περιμένουν με αγωνία το οριστικό πόρισμα του ιατροδικαστή, για να εξακριβωθεί αν στη μοιραία κατάληξη έπαιξε, τελικά, κάποιο ρόλο η δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This