Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Στόχος του πιλότου να βρει ελαφρυντικά – Γιατί τώρα κατηγορεί την Καρολάιν, ενώ την εκθείαζε;

Ο καθ΄ομολογίαν δολοφόνος προσπαθεί να καταδικαστεί με τη μικρότερη ποινή - Τι λέει για την αγορά του οικοπέδου και πώς δικαιολογεί το υψηλό ποσό των χρημάτων

Must Read

Στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ κρατείται ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος από την περασμένη Πέμπτη. Μόνος του στο κελί, σε καλή ψυχολογική κατάσταση, φαίνεται πως μελετά τις επόμενες κινήσεις του, οι οποίες και θα καθορίσουν σε πρώτη φάση την ποινή που θα εκτίσει.

Λιγομίλητος και ασυνήθιστα ψύχραιμος, αν αναλογιστεί κανείς το ειδεχθές έγκλημα που διέπραξε εις βάρος της ίδιας της μητέρας του παιδιού του, το μεγαλύτερο μέρος της έγκλειστης ημέρας του το περνά διαβάζοντας τη δικογραφία και μιλώντας με τους δικηγόρους του. Στόχος του πλέον τι θα πει αύριο, Τρίτη στην απολογία του.

Αυτή η άγρια δολοφονία έχει προκαλέσει συζητήσεις για το ποια θα πρέπει να είναι τελικά η ποινή που θα επιβληθεί από το δικαστήριο.

Σύμφωνα με τον γνωστό ποινικολόγο, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, τα χρόνια φυλάκισης και η ποινή που θα επιβληθεί στον καθ΄ομολογίαν δολοφόνο της άτυχης 20χρονης, θα εξαρτηθεί από το αν θα τού αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Σε μία τέτοια περίπτωση, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Δημητρακόπουλου «τα ισόβια εξαφανίζονται».

Πριν ομολογήσει, εκθείαζε την Καρολάιν 

Τις αρετές της 20χρονης Καρολάιν εκθείαζε ο 33χρονος συζυγοκτόνος στις καταθέσεις του πριν ομολογήσει το έγκλημα, για να παραπλανήσει τους αστυνομικούς. Μάλιστα, δεν δίσταζε να παρουσιάζει την εικόνα μίας «χαρούμενης οικογένειας» που δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος εξ αρχής είχε ξεκαθαρίσει στους αστυνομικούς ότι, η γυναίκα του πήγαινε στην σύμβουλο ψυχιατρικής υγείας γιατί μετά τη γέννα αντιμετώπιζε επιλόχειο κατάθλιψη.

«Έπαιζε» το παιχνίδι της ληστείας!

Ο 32χρονος πιλότος νόμιζε πως είχε πείσει τους αστυνομικούς με το σενάριο του περί ληστείας μετά φόνου και εξιστορούσε τα προτερήματα της συζύγου του.

Στην κατάθεση που είχε δώσει στους αστυνομικούς στις 28 Μαΐου, είχε επιχειρήσει να δείξει πως ήταν μια χαρούμενη οικογένεια, αποκρύβοντας τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν.

Διαβάστε αποσπάσματα της κατάθεσής του στις 28 Μαΐου:

  • «Η Καρολάιν ήταν ένας έξυπνος άνθρωπος. Ήταν πολύ δημιουργική, είχε χιούμορ φαντασία και ήταν συμπαθής σε όλους τους ανθρώπους. Ήταν μια κοπέλα που παρά το νεαρό της ηλικίας της, έπαιρνε πρωτοβουλίες έβρισκε λύσεις και ήταν δραστήρια»
  • «Θα σας πω μόνο ένα παράδειγμα.Είχα όνειρο να παντρευτούμε σε παραλία και αποφασίσαμε ότι θέλαμε ο γάμος να γίνει στην Πορτογαλία. Επειδή αυτό ήθελε εξαιρετική οργάνωση από πρακτικά ζητήματα μέχρι τελείως διαδικαστικά σας λέω ότι σε ένα ποσοστό 80% το οργάνωσε αυτή μέσω τηλεφώνου. Τα είχε αναλάβει όλα και τα έκανε όλα τέλεια η Καρολάιν»
  • «Με τη γυναίκα μου είχαμε φτιάξει μια χαρούμενη οικογένεια και ήμασταν ευτυχισμένοι που θα μπαίναμε σε λίγο καιρό στο δικό μας σπίτι, όμως αυτό το τραγικό που συνέβη μάς κατέστρεψε»
  • «Η Καρολάιν στην αρχή πήγαινε στο πανεπιστήμιο Πειραιά που σπούδαζε, όμως από όταν έμεινε έγκυος σταμάτησε να πηγαίνει γιατί δεν μπορούσε άλλο και γιατί δεν ήθελε να ασχοληθεί με αυτό το αντικείμενο»
  • «Από όταν γεννήθηκε η κόρη μας ήταν συνέχεια με την μικρή και όταν επέστρεφα εγώ από τη δουλειά ή όταν δεν πήγαινα, ήμασταν συνέχεια μαζί, κάναμε διάφορες δουλειές και βόλτες με την μικρή, τόσο με το αυτοκίνητο όσο και με τα πόδια, που ήταν σχεδόν σε καθημερινή βάση. Επίσης είχαμε και συνδρομή στο Αττικό Πάρκο όπου πηγαίναμε πολύ συχνά»

Τα σχέδια για το δικό τους σπίτι και η αγορά του οικοπέδου λίγες ημέρες πριν τη δολοφονία

Για την αγορά οικοπέδου πέντε ημέρες πριν το στυγερό έγκλημα, ο 33χρονος ανέφερε:

  • «Η τιμή που κλείσαμε ήταν στις 55.000 ευρώ. Με ένα προσύμφωνο που είχαμε κάνει είχαμε δώσει 3.000 ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα τα έδωσα την ημέρα που κάναμε τα συμβόλαια στον συμβολαιογράφο»
  • «Θυμάμαι ήταν Πέμπτη, μετά την μεγάλη εβδομάδα, δηλαδή 6 Μαΐου 2021. (…) Θέλω να σας πω ότι τα ποσά αυτά που λέμε δηλαδή 190.000 ευρώ για την κατασκευή και 55.000 ευρώ για το οικόπεδο, ήταν χρήματα που δεν τα είχαμε όλα αλλά πήραμε δάνειο….»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This