Υπόθεση Novartis: Απαλλαγή του Αγγελή πρότεινε ο Εισαγγελέας Εφετών!

Βιάζονται να τον απαλλάξουν… Αν και ακόμα δεν μάθαμε αν ο τραπεζικός λογαριασμός γιου πολιτικού τροφοδοτούνταν από μίζες της Novartis

Must Read

Την απαλλαγή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή από την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος στην υπόθεση Novartis, προτείνει ο εισαγγελέας εφετών Γιώργος Οικονόμου, καθώς «δεν προκύπτουν ενδείξεις ενοχής του», όπως υποστήριξε στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Μπορεί άλλες υποθέσεις να εκκρεμούν στα δικαστήρια επί χρόνια, όμως κάποιοι θέλουν εσπευσμένα να απαλλάξουν τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό για τις πράξεις του, όταν ήταν επόπτης στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Βλέπετε ο κ. Αγγελής είναι βασικός μάρτυρας στην υπόθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ο οποίος έστειλε τον φάκελο της υπόθεσης Novartis προς διερεύνηση στη Βουλή, όπως προβλέπεται από το νόμο περί ευθύνης υπουργών…

Η ποινική δίωξη σε βάρος του «μάρτυρα κατηγορίας» κ. Αγγελή για παράβαση καθήκοντος από τον Αντεισαγγελέα Εφετών Σπύρο Παππά, «χάλασε» τα σχέδια των ενορχηστρωτών της επίθεσης σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου…

Υπενθυμίζεται ότι η ποινική δίωξη αφορά το ταξίδι που είχε γίνει στη Βιέννη, τον Δεκέμβριο του 2018, με τους εισαγγελείς διαφθοράς που ερευνούσαν την υπόθεση Novartis, κατά τη διάρκεια του οποίου ο ανώτατος εισαγγελέας φέρεται ότι αρνήθηκε να παραλάβει από εκπροσώπους της αμερικανικής εισαγγελικής αρχής που διενεργούσε αυτοτελή έρευνα για την ίδια υπόθεση, στοιχεία για λογαριασμό πολιτικού προσώπου που ήταν υπό έρευνα από την ελληνική δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τον Εισαγγελέα Εφετών, ο κ. Αγγελής «κινήθηκε με τη θεσμική του ιδιότητα, του επόπτη Εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς στα απολύτως αυστηρά υπηρεσιακά πλαίσια, χωρίς να παραβεί το υπηρεσιακό του καθήκον. Ουδέποτε αρνήθηκε τη συνεργασία με τις αμερικανικές αρχές, απλά είχε τη δικονομική άποψη, ότι η συνεργασία αυτή θα πρέπει να τοποθετηθεί βάσει συνεργασίας με την Εurojust. Ουδέποτε αρνήθηκε να παραλάβει, έστω και ανεπίσημα έγγραφα στοιχεία ή στικάκι, γιατί αυτά ουδέποτε προσφέρθηκαν. Στικάκι δε, ποτέ δεν υπήρχε και πολύ περισσότερο δεν συντρέχει στο πρόσωπό του δόλος και σκοπός, έτσι όπως απαιτεί το άρθρο 259 ΠΚ να παραβεί τα καθήκοντα της υπηρεσίας του και να βλάψει το κράτος, στοιχείο σοβαρότατο για έναν ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό» σημειώνεται στο σκεπτικό της εισαγγελικής πρότασης.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, «η δικογραφία περιλαμβάνει, πέραν των ουσιαστικώς ελλείψεων για στήριξη δημόσιας κατηγορίας σε βάρος του Ι. Αγγελή, περιλαμβάνει και μία κραυγαλέα αντίφαση ως προς την ποινική του μεταχείριση, διότι διαπιστώνει ανυπαρξία δόλου και έλλειψη αντικειμενικής υπόστασης στα συναφή αδικήματα, εξίσου σοβαρά από άποψη ποινικής βαρύτητας, όπως υπεξαγωγή εγγράφων, παραβίαση δικαστικού απορρήτου και αθέμιτη αντιγραφή στοιχείων υπολογιστών και ταυτόχρονα διαπιστώνει δόλο και σκοπό για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος».

Πάντως, εκ του αποτελέσματος, τρία χρόνια μετά, ακόμα το κράτος δεν έχει μάθει αν ο συγκεκριμένος πολιτικός «έφαγε» λεφτά από μίζες, με βάση τα στοιχεία των Αμερικανών που δεν ήθελε να παραλάβει ο κ. Αγγελής.

Βλέπετε η εισαγγελική έρευνα «καρκινοβατεί» με ευθύνη της κυβέρνησης, μετά την απόφαση της να καταργήσει την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και να την ενοποιήσει με την Οικονομική Εισαγγελία, ορίζοντας νέους εισαγγελικούς λειτουργούς οι οποίοι θα χειριστούν την υπόθεση ουσιαστικά από την αρχή.

Επί της ουσίας η ελληνική Δικαιοσύνη δεν έχει καταλήξει εδώ και τρία χρόνια ποιοι δωροδοκήθηκαν από τη Novartis, παρά το γεγονός πως τα στοιχεία από τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι αδιάσειστα και μάλιστα καθ’ ομολογία των υπευθύνων της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This