Τρίτη 3/8/2021

Κινδυνολογεί ο Βασιλακόπουλος: «Νέο lockdown το φθινόπωρο αν έχουμε τέτοιο ρυθμό εμβολιασμού»

Τι είπε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας για το μοίρασμα των χώρων ψυχαγωγίας

Κυβέρνηση και μία μεγάλη μερίδα επιστημόνων «χορεύουν» στον ίδιο ρυθμό στο θέμα του άμεσου (εδώ και τώρα) εμβολιασμού όλων των πολιτών, χωρίς να υπολογίζουν αν αρχικά το θέλουν (τα λεγόμενα ατομικά δικαιώματα) ή αν μπορούν κιόλας (λόγω υγείας).

Μάλιστα, για να πείσουν τον κόσμο και να τον «τρομοκρατήσουν» επικαλούνται ένα σωρό εκβιαστικούς λόγους…

«Νέο lockdown μετά το καλοκαίρι»

Για νέο lockdown μετά το καλοκαίρι, αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός των εμβολιασμών και έρθει το φθινόπωρο, έκανε λόγο ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ο κ. Βασιλακόπουλος είπε πως «θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός των εμβολιασμών και έρθει το φθινόπωρο, θα ξαναπάμε σε lockdown διότι το ποσοστό αυτών που θα είναι ευπαθείς θα είναι μεγάλο και το κράτος θα αναγκαστεί να πάρει μέτρα που θα μας ταλαιπωρήσουν όλους».

«Πρέπει να λειτουργήσουμε με δύο βασικούς πυλώνες»

Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας αρχικά, μίλησε για το μοίρασμα των χώρων ψυχαγωγίας σε αμιγείς και μεικτούς. «Η συγκεκριμένη διαδικασία αποδίδει τα υγειονομικά μέτρα προστασίας που αντιστοιχούν στον εμβολιασμένο σε αντιδιαστολή με τον μη εμβολιασμένο», εξέφρασε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Προσέθεσε ότι δεν στερείται κάποιος συμπολίτης μας του δικαιώματος να βγει να φάει σε μια ταβέρνα, καθώς θα υπάρχουν πολλά μεικτά καταστήματα, αλλά με πιο αυστηρά μέτρα ενώ σημείωσε ότι τα μέτρα αυτά αφορούν σε εσωτερικούς χώρους λειτουργίας, εκεί όπου η μεταδοτικότητα του ιού είναι μεγαλύτερη.

Ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε το εξής: «Πρέπει να λειτουργήσουμε με δύο βασικούς πυλώνες: Πώς θα προστατευτούμε από την εξάπλωση της επιδημίας, δεδομένου και του φόβου για τη μετάλλαξη Δέλτα, και πώς θα δώσουμε κίνητρο στους ανθρώπους να εμβολιαστούν». 

Συμπλήρωσε πως «φοβάται ότι μεγάλο μέρος των καταστηματαρχών θα επιλέξουν να είναι μεικτής λειτουργίας στο βωμό του να έχουν μεγαλύτερη γκάμα πελατών».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ