Σάββατο 31/7/2021

«Στον αέρα» και φέτος η χορήγηση vouchers για βρεφικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ – Αδύνατη η προκράτηση

Πέρυσι εκτιμάται ότι συνολικά 65.000 παιδιά αποκλείστηκαν από τα ΚΔΑΠ

«Στον αέρα» είναι και φέτος το πρόγραμμα χορήγησης vouchers βρεφονηπιακών σταθμών και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ).

Ενώ οι διαδικασίες τα προηγούμενα χρόνια ολοκληρώνονταν αρκετά νωρίτερα, τόσο το 2020 όσο και φέτος -μέχρι στιγμής- το αρμόδιο υπουργείο και οι υπηρεσίες κωλυσιεργούν.

Αυτό έχει αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες γονείς να μην μπορούν να κάνουν προκράτηση σε σταθμούς, ενώ ούτε τα δημοτικά ΚΔΑΠ που στεγάζονται σε σχολικές εγκαταστάσεις μπορούν να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις που ορίζει η νομοθεσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι, εξαιτίας της καθυστέρησης και του γεγονότος ότι τα αποτελέσματα εκδόθηκαν τον Αύγουστο, εκτιμάται ότι συνολικά 65.000 παιδιά αποκλείστηκαν από τα ΚΔΑΠ.

Όπως κατήγγειλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου: «Το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί η αρμόδια υπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου πέρασε έναν νόμο τον Νοέμβριο του 2020 που απαγόρευε τη λειτουργία των ΚΔΑΠ μέσα στα σχολεία. Επειδή, όμως, ήξερε ότι αυτό δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί, γιατί αντιδρούσαν όλοι οι δήμοι και ήταν ανεδαφικό, στον ίδιο νόμο έβαλε ΚΥΑ που μπορούσε να τον αναιρεί. Αυτή είναι διεθνής πρωτοτυπία και γελοιοποίηση ενός νόμου».

Επιστολή διαμαρτυρίας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί έστειλαν 2.500 συμβασιούχοι, εργαζόμενοι σε 424 ΚΔΑΠ και 75 ΚΔΑΠ ΜΕΑ, καταγγέλλοντας τις πρακτικές της κ. Μιχαηλίδου.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ