Οι γιατροί που δεν είναι «μαϊντανοί» στα ΜΜΕ, βρίσκουν φάρμακα που αποτρέπουν διασωληνώσεις ασθενών

Ένα ασφαλές και φθηνό αποχρεμπτικό φάρμακο μειώνει σημαντικά την ανάγκη διασωλήνωσης, αλλά και τη θνητότητα!

Must Read

Ένα πολύ σημαντικό εύρημα πιστώνεται σε λοιμωξιολόγους Καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι ένα ασφαλές και φθηνό αποχρεμπτικό φάρμακο μειώνει τις διασωληνώσεις και τις απώλειες ασθενών με κορωνοϊό!

Η σχετική μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Infectious Diseases» και επιστημονικοί υπεύθυνοι, είναι ο λοιμωξιολόγος – Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας Στέλιος Ασημακόπουλος και ο Καθηγητής Παθολογίας–Λοιμώξεων και Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Μάρκος Μαραγκός, ενώ συμμετέχουν στην ερευνητική ομάδα ιατροί από τις Παθολογικές Κλινικές των δύο νοσοκομείων της Πάτρας (Πανεπιστημιακό και Άγιος Ανδρέας).

Σύμφωνα με το flamis.gr, η Ν-ακετυλ-κυστεΐνη (από του στόματος χορήγηση δύο φορές ημερησίως) βελτιώνει την κατάσταση νοσηλευόμενων ασθενών με μέτρια ή σοβαρή πνευμονία λόγω COVID-19, μειώνοντας σημαντικά την ανάγκη διασωλήνωσης, αλλά και τη θνητότητα!

«Η ευεργετική αυτή επίδραση του φαρμάκου πιθανότατα δεν οφείλεται μόνο στη βλεννολυτική του δράση, για την οποία είναι γνωστό και χρησιμοποιείται ευρέως σε λοιμώξεις αναπνευστικού ώστε να ρευστοποιούνται οι εκκρίσεις με στόχο την καλύτερη αποβολή τους, αλλά και σε άλλες ιδιότητες που εμφανίζει, λιγότερο γνωστές, όπως η αντιφλεγμονώδης και η αντιοξειδωτική του δράση», αναφέρει ο κ. Ασημακόπουλος.

Και προσθέτει: «Γνωρίζοντας πλέον ότι η συστηματική απελευθέρωση ουσιών της φλεγμονής αλλά και το οξειδωτικό stress εμπλέκονται ως βασικοί παράγοντες στην πρόκληση βλαβών στους πνεύμονες και σε άλλα ζωτικά όργανα σε ασθενείς με COVID-19, σκεφτήκαμε να αξιολογήσουμε την πιθανή επίδραση ενός φθηνού και ασφαλούς φαρμάκου που αναστέλλει, τουλάχιστον εν μέρει, τους συγκεκριμένους παράγοντες».

Από την πλευρά του ο κ. Μαραγκός επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα φάρμακο χαμηλού κόστους που δεν υποκαθιστά φυσικά τις υπάρχουσες θεραπείες, αλλά είναι «εξαιρετικά ασφαλές που αν προστεθεί στη χορηγούμενη αγωγή φαίνεται ότι μπορεί να βοηθήσει ασθενείς με πνευμονία COVID-19 ώστε να μην καταλήξουν να διασωληνωθούν».

Σύμφωνα με τους ερευνητές τα αποτελέσματα αυτά θα πρέπει να επιβεβαιωθούν σε μεγαλύτερης έκτασης μελέτη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This