Γιώργος Χρούσος: «Τις επόμενες μέρες η έγκριση για τον εμβολιασμό των παιδιών 15-17 ετών»

Προτεραιότητα στους εφήβους με υποκείμενα νοσήματα, σύμφωνα με τον καθηγητή Παιδιατρικής και μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμών

Must Read

Η έγκριση της Επιτροπής για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 15-17 ετών αναμένεται τις επόμενες ημέρες, όπως έκανε γνωστό ο καθηγητής Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Γιώργος Χρούσος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πιθανό ακόμα και την ερχόμενη Τρίτη, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να δώσει το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό της εν λόγω ηλικιακής ομάδας.

«Σίγουρα στο εγγύς μέλλον, εντός του Ιουλίου, πιθανώς και την ερχόμενη Τρίτη, θα εγκριθούν οι εμβολιασμοί για παιδιά μεταξύ 15-17 ετών και αργότερα ίσως και για μικρότερες ηλικίες», εξήγησε, συμπληρώνοντας ότι είναι καλό να εμβολιαστούν τα παιδιά, καθώς δε διαφέρουν πολύ από τους νέους 18-20 ετών, με την έννοια ότι κινούνται, είτε στο σχολείο, είτε στο φροντιστήριο, είτε σε άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες.

«Οι γονείς δεν πρέπει να ανησυχούν»

Ο κ. Χρούσος σημείωσε ότι προτεραιότητα θα δοθεί στους εφήβους με υποκείμενα νοσήματα αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η Επιτροπή να συστήσει και τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 12-15 ετών που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Όπως τόνισε, οι γονείς δεν πρέπει να ανησυχούν, καθώς τα εμβόλια έχουν δοκιμαστεί στις ηλικίες 12-15 ετών, είναι ασφαλή και δεν παρουσιάζουν επιπλοκές.

Τέλος, επισήμανε ότι το μόνο διαθέσιμο εμβόλιο για τα παιδιά είναι εκείνο της Pfizer, γιατί αυτό είναι το μόνο που έχει δοκιμαστεί σε αυτές τις ηλικίες. «Τα χιλιάδες παιδιά που εμβολιάστηκαν στις ΗΠΑ είναι όλα καλά», ωστόσο σημείωσε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί κάποια ανεπιθύμητη παρενέργεια, αν και κάτι τέτοιο συμβαίνει σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This