Γιώργος Παυλάκης: «Η μετάλλαξη Δέλτα είναι σαν πυρκαγιά σε πευκόδασος, είμαστε στην αρχή του τέταρτου κύματος» (video)

Must Read

Την εφιαλτική εκτίμηση ότι θα έχουμε σε μία εβδομάδα διπλάσια κρούσματα και σε δύο εβδομάδες τετραπλάσια, σε περίπτωση που η αύξηση των μολύνσεων συνεχιστεί με αυτόν τον τρόπο, έκανε ο ερευνητής Εθνικού Ινστιτούτου ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης.

Μιλώντας στο OPEN, ο κ. Παυλάκης δήλωσε έκπληκτος με την ταχύτητα του 4ου κύματος από τη μετάλλαξη «Δέλτα», εξηγώντας πως εν αντιθέσει με την Αγγλία και την Πορτογαλία, η Ελλάδα πηγαίνει από το τρίτο κύμα αμέσως στο τέταρτο γιατί τα κρούσματα έχουν διπλασιαστεί μέσα σε μια εβδομάδα.

Ο κ. Παυλάκης προέβλεψε ότι αν τα δεδομένα είναι τέτοια το καλοκαίρι, το φθινόπωρο η κατάσταση δεν θα είναι πλέον διαχειρίσιμη και θα χρειαστούν πολλές δύσκολες αποφάσεις και δύσκολα μέτρα. Αναφέρθηκε μάλιστα συγκεκριμένα στην Κρήτη, που όπως είπε «έχει διαγράψει την πορεία της» και «οδηγείται σε λογαριθμική αύξηση τις επόμενες εβδομάδες».

«Είναι η τελευταία ευκαιρία των ανεμβολίαστων να εμβολιαστούν προτού ογκωθεί το κύμα»

«Δεν θα βλέπουμε μεμονωμένα κρούσματα, αλλά πολλά κρούσματα μαζί σε κάθε πανηγύρι ή σε κάθε συνωστισμό γιατί αυτός ο ιός είναι πολύ εύκολος να μεταδοθεί σε κλειστούς χώρους και συνωστισμό» επεσήμανε. Μάλιστα, προέβλεψε ότι θα αυξηθούν και οι νεκροί και τόνισε πως οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν λιγότερο, ενώ είπε πως είναι η τελευταία ευκαιρία των ανεμβολίαστων να εμβολιαστούν προτού ογκωθεί το κύμα.

Τέλος, ο κ. Παυλάκης χαρακτήρισε τη μετάλλαξη Δέλτα σαν πυρκαγιά σε πευκόδασος που δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσει. Αναφέρθηκε μάλιστα σε ειδικές κατηγορίες των εμβολιασμένων που και θα μολυνθούν και θα μεταδίδουν τον ιό και μπορεί να νοσήσουν και μάλιστα άσχημα. Επανέλαβε, ακόμη, πως είναι φοβερό λάθος που σταματήσαμε να φοράμε μάσκες στους εξωτερικούς χώρους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This