Τετάρτη 4/8/2021

Γιώργος Παυλάκης: «Η μετάλλαξη Δέλτα είναι σαν πυρκαγιά σε πευκόδασος, είμαστε στην αρχή του τέταρτου κύματος» (video)

Την εφιαλτική εκτίμηση ότι θα έχουμε σε μία εβδομάδα διπλάσια κρούσματα και σε δύο εβδομάδες τετραπλάσια, σε περίπτωση που η αύξηση των μολύνσεων συνεχιστεί με αυτόν τον τρόπο, έκανε ο ερευνητής Εθνικού Ινστιτούτου ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης.

Μιλώντας στο OPEN, ο κ. Παυλάκης δήλωσε έκπληκτος με την ταχύτητα του 4ου κύματος από τη μετάλλαξη «Δέλτα», εξηγώντας πως εν αντιθέσει με την Αγγλία και την Πορτογαλία, η Ελλάδα πηγαίνει από το τρίτο κύμα αμέσως στο τέταρτο γιατί τα κρούσματα έχουν διπλασιαστεί μέσα σε μια εβδομάδα.

Ο κ. Παυλάκης προέβλεψε ότι αν τα δεδομένα είναι τέτοια το καλοκαίρι, το φθινόπωρο η κατάσταση δεν θα είναι πλέον διαχειρίσιμη και θα χρειαστούν πολλές δύσκολες αποφάσεις και δύσκολα μέτρα. Αναφέρθηκε μάλιστα συγκεκριμένα στην Κρήτη, που όπως είπε «έχει διαγράψει την πορεία της» και «οδηγείται σε λογαριθμική αύξηση τις επόμενες εβδομάδες».

«Είναι η τελευταία ευκαιρία των ανεμβολίαστων να εμβολιαστούν προτού ογκωθεί το κύμα»

«Δεν θα βλέπουμε μεμονωμένα κρούσματα, αλλά πολλά κρούσματα μαζί σε κάθε πανηγύρι ή σε κάθε συνωστισμό γιατί αυτός ο ιός είναι πολύ εύκολος να μεταδοθεί σε κλειστούς χώρους και συνωστισμό» επεσήμανε. Μάλιστα, προέβλεψε ότι θα αυξηθούν και οι νεκροί και τόνισε πως οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν λιγότερο, ενώ είπε πως είναι η τελευταία ευκαιρία των ανεμβολίαστων να εμβολιαστούν προτού ογκωθεί το κύμα.

Τέλος, ο κ. Παυλάκης χαρακτήρισε τη μετάλλαξη Δέλτα σαν πυρκαγιά σε πευκόδασος που δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσει. Αναφέρθηκε μάλιστα σε ειδικές κατηγορίες των εμβολιασμένων που και θα μολυνθούν και θα μεταδίδουν τον ιό και μπορεί να νοσήσουν και μάλιστα άσχημα. Επανέλαβε, ακόμη, πως είναι φοβερό λάθος που σταματήσαμε να φοράμε μάσκες στους εξωτερικούς χώρους.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ