Τι άλλο θα ζήσουμε; Αστυνομικοί θα «σκανάρουν» στα εστιατόρια τα έγγραφα εμβολιασμού των πολιτών (video)

600 αστυνομικοί με εφαρμογή στα κινητά τους θα κάνουν «ντου» σε εστιατόρια και καφέ

Must Read

Σα να μην έφτανε που οι αστυνομικοί αντί να κυνηγούν τους εγκληματίες και την παραβατικότητα, βρέθηκαν ξαφνικά να ελέγχουν για έναν ολόκληρο χρόνο ποιοι πολίτες έστειλαν SMS και ποιοι έχουν βεβαίωση κυκλοφορίας για να πάνε μέχρι το περίπτερο… τώρα έρχεται το part2!

Στα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση τη στιγμή που θεωρητικά περιμένει τις εισηγήσεις από την αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών, τον ρόλο του ελέγχου των πιστοποιητικών εμβολιασμών, θα αναλάβει η ΕΛ.ΑΣ.

600 αστυνομικοί με εφαρμογή στα κινητά τους

Εκατοντάδες αστυνομικοί θα συμμετέχουν στους ελέγχους των καταστημάτων και εκτός από το προσωπικό του μαγαζιού, θα ελέγχουν έναν έναν τους πελάτες που βρίσκονται εντός αυτού. Εκεί δηλαδή που οι πελάτες απολαμβάνουν το φαγητό ή τον καφέ τους, μπορεί ανά πάσα στιγμή να μπουν στον χώρο άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι θα ζητήσουν από τον καθένα ξεχωριστά το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού ή το αποτέλεσμα του rapid test που έχουν κάνει. Όπως μετέδωσε το Open, οι αστυνομικοί θα έχουν ειδική εφαρμογή στα κινητά τους τηλέφωνα με την οποία θα ελέγχουν τη γνησιότητα των εγγράφων σε εκτυπωμένη ή ψηφιακή μορφή. Με την συγκεκριμένη εφαρμογή θα σκανάρουν τα πιστοποιητικά των πελατών και αν η ένδειξη γίνει πράσινη τότε αυτό σημαίνει το πιστοποιητικό ή αντίστοιχα η δήλωση του rapid test θα είναι γνήσια. Σε περίπτωση που η εφαρμογή «κοκκινίσει» τότε αυτό θα σημαίνει ότι τα έγγραφα είναι πλαστά.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, διέρρευσαν κυβερνητικές πηγές που θέλουν το μέτρο για τις αμιγείς και τις μεικτές επιχειρήσεις να μπαίνει στον «πάγο» μετά τις έντονες αντιδράσεις των επιχειρηματιών αλλά και των πολιτών για «ανεπαίσχυντο» μέτρο διαχωρισμού των πολιτών. Την ίδια στιγμή εξετάζουν να ανακοινώσουν ότι στους κλειστούς χώρους θα εισέρχονται μόνο οι εμβολιασμένοι και ότι οι ανοιχτοί χώροι θα είναι κοινοί για όλους.

Μέχρι στιγμής όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά, και οι αποφάσεις μπορεί να αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει εδώ και έναν χρόνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη που αποδεικνύει ότι δρα χωρίς σχεδιασμό και χωρίς πλάνο στην διαχείριση της πανδημίας, εφαρμόζοντας καταστολή και «τιμωρία» των πολιτών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This