Χάθηκε ο «μπούσουλας»: Συνεδριάζει η επιτροπή των Ειδικών – Αυτά τα μέτρα είναι στο «τραπέζι»

Τα «πισωγυρίσματα» της κυβέρνησης και η... επιστροφή της μάσκας

Must Read

Και εκεί που πάνε οι πολίτες να συνηθίσουν τη μία «δέσμη» μέτρων δεν προλαβαίνουν, αφού τους προλαβαίνουν οι εξελίξεις. Συνεχώς νέα δεδομένα κάνουν την εμφάνισή τους.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα, η τηλεδιάσκεψη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, όπου τίθενται επί τάπητος οι νέες παρεμβάσεις που θα εφαρμοστούν για να περιοριστεί η επιδημία.

Μπορεί σήμερα, Πέμπτη 8/7, να τίθεται σε εφαρμογή το μέτρο της απαγόρευσης των όρθιων πελατών σε μπαρ, κλαμπ και εστιατόρια, ωστόσο η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει επιπλέον περιορισμούς.

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που βρίσκονται στο «τραπέζι»

  • ολική επαναφορά στις μάσκες
  • πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μάσκες επιστρέφουν παντού
  • στο επίκεντρο η μετακίνηση εκτός νομού με πιθανή μετακίνηση μόνο για εμβολιασμένους και για ανεμβολίαστους με rapid test
  • παραμένει στο «τραπέζι» η απαγόρευση κυκλοφορίας: ωστόσο είναι κάτι που θα γίνει αργότερα -όχι ακόμα-
  • προτείνεται να μην υπάρχουν μεικτά μαγαζιά αλλά να επιτρέπεται η είσοδος στην εστίαση μόνο σε εμβολιασμένους
  • δεν αναμένονται οριζόντια μέτρα σε όλη τη χώρα
  • θα υπάρξουν γενικοί περιορισμοί που θα αφορούν μόνο σε μη εμβολιασμένους

Γεωργιάδης: «Ανοικτό το ενδεχόμενο λειτουργίας νυχτερινών κέντρων μόνο ως Covid Free»

Για πιθανότητα απόφασης της επιτροπής των ειδικών να λειτουργήσουν τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης ως covid-free, αποκλειστικά με εμβολιασμένους, έκανε λόγο ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως τόνισε ο υπουργός εάν υπάρξει σχετική απόφαση η κυβέρνηση πρόκειται να την εφαρμόσει. Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης προειδοποίησε για αυστηρές ποινές και λουκέτο σε επιχειρήσεις οι ιδιοκτήτες των οποίων προβούν σε, όπως είπε, πονηριές με τους μικτούς χώρους.

Γεραπετρίτης: «Όχι» γενικό lockdown»

«Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να λάβει καθολικά απαγορευτικά μέτρα», διευκρίνισε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Εξήγησε ότι αυτό θα γίνει αφενός επειδή δεν το αντέχει η ελληνική οικονομία, αφετέρου επειδή βρισκόμαστε σε διαφορετική φάση σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο λόγω του εμβολίου, που είναι καθολικό αγαθό.

Για το αν θα υπάρξουν χώροι διασκέδασης μόνο για εμβολιασμένους πολίτες, ανέφερε ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει σχετική πρόσβαση γα όλους, ωστόσο θα πρέπει να αποκατασταθούν οι ελευθερίες όσων εμβολιάστηκαν.

Ακόμα όλα είναι υπό συζήτηση, καθώς μετά τις αλλεπάλληλες γκάφες της κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει ότι «εφεξής οι αποφάσεις πρέπει να είναι συγκεκριμένες για να μην υπάρχουν και άλλα προβλήματα».

Οι ειδικοί αναμένεται να αποφασίσουν οριστικά σήμερα σε τηλεδιάσκεψη τους εάν θα προχωρήσουν σε υπενθύμιση του μέτρου, δηλαδή να θυμίσουν στους πολίτες ότι πρέπει να τη φορούν όταν υπάρχει συνωστισμός σε εξωτερικούς χώρους, ή να εισηγηθούν να επανέλθει κανονικά το μέτρο με τις μάσκες σε όλους τους εξωτερικούς δημόσιους χώρους.

Διαβάστε ακόμα:

Αλλάζουν όλα στη νυχτερινή διασκέδαση: Από σήμερα τέλος οι όρθιοι σε μπαρ και εστίαση

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This