Πέμπτη 29/7/2021

Υποχρεωτικό εμβολιασμό μαθητών πριν ανοίξουν τα σχολεία προτείνει ο Γιάννης Τούντας

«Υποχρεωτικός εμβολιασμός υπάρχει εδώ και δεκαετίες στην χώρα μας»

Την ώρα που κυβέρνηση διαμηνύει ότι θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα τα επαγγέλματα στα οποία θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, μετά το «πράσινο» φως της επιτροπής βιοηθικής για συγκεκριμένους κλάδους, υπάρχουν γνώμες που ζητούν και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των μαθητών!

Ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Τούντας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, πρότεινε υποχρεωτικό εμβολιασμό των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά.

«Θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες»

«Με βρίσκει 100% σύμφωνο ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και θα έπρεπε να έχει υλοποιηθεί πριν φτάσουμε στο σημείο που φτάσαμε να τρέχουμε και να μην τελειώνουμε πάλι. Ξεκινώντας από τους υγειονομικούς, θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες» τόνισε και στη συνέχεια μίλησε για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε εργαζόμενους σε μονάδες υγείας και φιλοξενίας ηλικιωμένων, αλλά και όλων όσων εργάζονται σε χώρους με συνωστισμό.

«Με την έναρξη των σχολείων τον Σεπτέμβριο πρέπει να υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός των μαθητών γυμνασίου και λυκείου. Υποχρεωτικός εμβολιασμός υπάρχει εδώ και δεκαετίες στην χώρα μας για να γραφτούν τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία. Άρα δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος, είτε συνταγματικότητας είτε οποιασδήποτε άλλης επίκλησης ή επιχειρήματος, για να μην προχωρήσουμε σε μια ανάλογη υλοποίηση ενός μέτρου που θα περιορίσει πολύ σημαντικά τον κίνδυνο εξάπλωσης της πανδημίας το φθινόπωρο» δήλωσε ο καθηγητής.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ