Υποχρεωτικό εμβολιασμό μαθητών πριν ανοίξουν τα σχολεία προτείνει ο Γιάννης Τούντας

«Υποχρεωτικός εμβολιασμός υπάρχει εδώ και δεκαετίες στην χώρα μας»

Must Read

Την ώρα που κυβέρνηση διαμηνύει ότι θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα τα επαγγέλματα στα οποία θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, μετά το «πράσινο» φως της επιτροπής βιοηθικής για συγκεκριμένους κλάδους, υπάρχουν γνώμες που ζητούν και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των μαθητών!

Ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Τούντας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, πρότεινε υποχρεωτικό εμβολιασμό των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά.

«Θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες»

«Με βρίσκει 100% σύμφωνο ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και θα έπρεπε να έχει υλοποιηθεί πριν φτάσουμε στο σημείο που φτάσαμε να τρέχουμε και να μην τελειώνουμε πάλι. Ξεκινώντας από τους υγειονομικούς, θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες» τόνισε και στη συνέχεια μίλησε για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε εργαζόμενους σε μονάδες υγείας και φιλοξενίας ηλικιωμένων, αλλά και όλων όσων εργάζονται σε χώρους με συνωστισμό.

«Με την έναρξη των σχολείων τον Σεπτέμβριο πρέπει να υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός των μαθητών γυμνασίου και λυκείου. Υποχρεωτικός εμβολιασμός υπάρχει εδώ και δεκαετίες στην χώρα μας για να γραφτούν τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία. Άρα δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος, είτε συνταγματικότητας είτε οποιασδήποτε άλλης επίκλησης ή επιχειρήματος, για να μην προχωρήσουμε σε μια ανάλογη υλοποίηση ενός μέτρου που θα περιορίσει πολύ σημαντικά τον κίνδυνο εξάπλωσης της πανδημίας το φθινόπωρο» δήλωσε ο καθηγητής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This