Κυριακή 25/7/2021

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: «Η μετάλλαξη Δέλτα είναι θέμα χρόνου να κυριαρχήσει σε όλη τη χώρα, το 4ο κύμα θα είναι σφοδρό»

Θέμα χρόνου είναι για τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής των ειδικών, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, να κυριαρχήσει η μετάλλαξη Δέλτα σε όλη τη χώρα.

Ο κ. Εξαδάκτυλος ξεκαθάρισε ότι αν δεν εμβολιαστούν οι 500.000 με 700.000 χιλιάδες πολίτες άνω των 50 που δεν έχουν εμβολιαστεί, το 4ο κύμα θα είναι σφοδρό, ενώ αν εμβολιαστούν, θα είναι πιο ήπιο. «Ήδη συζητάμε παρά πολύ το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού για ορισμένες κατηγορίες, όπως τους υγειονομικούς» εξήγησε, φέρνοντας ως παράδειγμα τους μάγειρες, που για να μπορέσουν να εργαστούν πρέπει να έχουν κάνει ορισμένα εμβόλια.

Μάλιστα, τόνισε ότι ενώ πριν από μερικές εβδομάδες το ποσοστό των ανεμβολίαστων πολιτών αν των 50 ήταν 35% πλέον έχει πέσει στο 25% και διευκρίνισε με νόημα ότι υπάρχει ακόμα χρόνος την ερχόμενη εβδομάδα.

Τέλος, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου έστειλε μήνυμα στους αρνητές του εμβολίου, ζητώντας να αναλάβουν την ευθύνη τους. Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι πρέπει να γνωρίζουν πως κάποιος μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα να κάνει ένα απαραίτητο χειρουργείο ή κάποιο θύμα τροχαίου να μη βρίσκει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε περίπτωση που γεμίσουν τα νοσοκομεία με ασθενείς κορονοϊού.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ