Ενημέρωση Χαρδαλιά για τις φωτιές: Δεν απειλεί σπίτια η πυρκαγιά στα Νέα Στύρα Ευβοίας

Ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας

Must Read

Σε έκτακτη ενημέρωση για τα πύρινα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. 

Όπως τόνισε, η Πυροσβεστική αντιμετωπίζει 51 πυρκαγιές, ενώ επεσήμανε ότι οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή για τις πυρκαγιές.

Αναφερόμενος στην ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στα Νέα Στύρα Ευβοίας, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως είναι μια φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο επεσήμανε πως δεν απειλεί σπίτια.

Επίσης προσέθεσε ότι νωρίτερα εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους του οικισμού Νημποριό, καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά κατευθύνθηκε προς τα νότια. Μάλιστα τόνισε πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης πετά με ελικόπτερο πάνω από τα Στύρα.

«Αυτή τη στιγμή η εικόνα της πυρκαγιάς είναι εξαιρετικά βελτιωμένη, αντιμετωπίζονται διάσπαρτες εστίες εντός περιμέτρου και οι δυνάμεις παραμένουν ισχυρές. Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις με οχήματα και πεζοπόρα τμήματα καθώς και 6 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη μαζί με το BERIEV-200. Την πυρκαγιά συντονίζει ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης με τον οποίο βρέθηκαν από το πρωί στο πεδίο και εκείνος παραμένει στο σημείο», είπε αρχικά.

Σχετικά με την πυρκαγιά στην Ελευσίνα ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι «στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου στα τοπωνύμια Ρουπάκι, Πάτημα και Σοφό πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν από τις 10 και μισή το πρωί διάσπαρτες εστίες σε χαμηλή βλάστηση. Κάποιες από αυτές πλησίαζαν τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις επί της λεωφόρου Δερβενοχωρίων αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις απέτρεψαν την επέκτασή τους. Σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα πραγματοποιήθηκε διακοπή της κυκλοφορίας από την ΕΛΑΣ στην Λεωφόρο ΝΑΤΟ , στη Λεωφόρο Δερβενοχωρίων, στη Λεωφόρο Ζωοδόχου Πηγής αλλά και σε άλλους κάθετους δρόμους». 

Όσον αφορά στο Βαρνάβα Αττικής – όπως τόνισε – η εικόνα είναι εξαιρετικά βελτιωμένη, ενώ την επιχείρηση κατάσβεσης συντονίζει ο ίδιος ο αρχηγός της Πυροσβεστικής.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως στην Νέα Ιωνία Βόλου η φωτιά έχει τεθεί ήδη υπό έλεγχο, ενώ στην Ελευσίνα μετά από μάχη των Πυροσβεστών οι φωτιές που καίνε σε διάφορες περιοχές δεν εξαπλώθηκαν.

«Στο κέντρο των επιχειρήσεων παραμένουμε με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Β. Παπαγεωργίου ενώ ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης πετάει πάνω από τα Στύρα αυτή τη στιγμή με συντονιστικό ελικόπτερο. ‘Αλλη μια δύσκολη ημέρα με ανέμους 6 και 7 μποφόρ και με ριπές να φτάνουν τα 8 μποφόρ. Παραμένουμε όλοι σε επιφυλακή τόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις όσο και οι δυνάμεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Πολιτικής Προστασίας. Σε κάθε περίπτωση θα σας ενημερώνουμε για ότιδήποτε άλλο προκύψει», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Διαβάστε επίσης: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Εύβοια – Εκκενώθηκε το Νημποριό

Διαβάστε επίσης: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στον Βαρνάβα – Ενισχύονται οι δυνάμεις (video)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This