Συνελήφθη ένας 57χρονος άνδρας για τη φωτιά στα Στύρα

Must Read

Χειροπέδες σε έναν άνδρα πέρασαν χθες το βράδυ ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας, για την φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Χαμηλοβούνι των Στύρων, στον δήμο Καρύστου Ευβοίας.

Πρόκειται για ένα 57χρονο αγρότη, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι πήγε να βάλει μπροστά ένα φορτηγάκι, αλλά από σπίθες που πετάχτηκαν από την εξάτμιση άρπαξαν φωτιά χόρτα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει η πυρκαγιά.

Την ίδια ώρα, σε ύφεση είναι, πλέον, η μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι στα Στύρα. Οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις ήταν σε επιφυλακή όλο το βράδυ, καθώς υπήρχαν αναζωπυρώσεις και η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική. Αισθητά βελτιωμένη περιγράφει την εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στα μέτωπα της φωτιάς στα Στύρα ο αντιπεριφερειάρχης της Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης.

«Η τοποθέτηση των δυνάμεων στο έδαφος έχει περιορίσει τη φωτιά σε ένα κύριο μέτωπο στο Νιμπορειό»

«Η εικόνα είναι καλύτερη από ότι 3 ώρες πριν. Οι συχνές ρίψεις από αέρος αλλά και η τοποθέτηση των δυνάμεων στο έδαφος έχει περιορίσει τη φωτιά σε ένα κύριο μέτωπο στο χωριό Νιμπορειό που έχει εκκενωθεί», λέει. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν στην περιοχή δύο ελικόπτερα όπου σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη «κάνουν χειρουργικές επεμβάσεις στα μέτωπα της φωτιάς» και παράλληλα αναπτύσσονται οι δυνάμεις από εδάφους.

Σε ό,τι αφορά τα αεροσκάφη, που πήραν μέρος στην κατάσβεση, ο κ. Κελαϊδίτης εξήγησαν πως αποσύρθηκαν λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων και περιμένουν μέχρι αργά το απόγευμα που θα είναι σε ύφεση οι άνεμοι, ώστε να «χτυπήσουν» ξανά τα μέτωπα της φωτιάς και να περιορίσουν τις φλόγες.

Στην περιοχή σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη εκτός από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί από αρκετές περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας συμμετέχουν ομάδες εθελοντών, υδροφόρες και σκαπτικά μηχανήματα από τους Δήμους και την Περιφέρεια όπως επίσης και μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα ενώ η συγκεκριμένη έκταση στην οποία έχει προχωρήσει τώρα η φωτιά είχε καεί πάλι πριν από 14 χρόνια, το 2007.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This