Περισσότεροι από 30 σεισμοί στη Θήβα το Σάββατο – Τι λένε οι σεισμολόγοι (video)

Must Read

Περίπου 30 σεισμοί έχουν σημειωθεί από το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή της Θήβας, με τον ισχυρότερο να είναι 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, τα ξημερώματα της Κυριακής, «ταρακουνώντας» την περιοχή.

H αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 4,3 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 8,2 χλμ., και επίκεντρο τα 2 χλμ. βόρεια – βορειοανατολικά της Θήβας.

Παρά τους αλλεπάλληλους μικροσεισμούς ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, κάνει λόγο για «σμήνος» και συνιστά ψυχραιμία. Συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, εξήγησε ότι εκτός από την δόνηση των 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ οι άλλες ήταν μικρότερου μεγέθους και πρόκειται για ένα φαινόμενο που είχε εμφανιστεί ξανά στην περιοχή πριν έξι μήνες.

«Δεν θα πάμε σε μεγαλύτερα μεγέθη, θα συγκρατηθούν σε αυτό το επίπεδο»και μετά θα εκλείψουν», τόνισε και εξήγησε ότι προέρχονται από μικρά ρήγματα που υπάρχουν στην περιοχή. Μάλιστα, σημείωσε ότι το φαινόμενο δεν προοιωνίζεται μεγάλο σεισμό, τονίζοντας, ωστόσο, ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει απόλυτα βέβαιες προβλέψεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This