Έξι, μέχρι στιγμής, οι παιδικές κατασκηνώσεις όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού! (video)

Σε όλες τις περιπτώσεις οι γονείς πηγαίνουν και παραλαμβάνουν από τις δομές τα παιδιά που έχουν νοσήσει

Must Read

Μετά τις τέσσερις παιδικές κατασκηνώσεις στις οποίες είχε γνωστοποιηθεί χθες, Σάββατο 10/7, ότι είχαν εντοπιστεί πολυάριθμα κρούσματα κορωνοϊού, σήμερα ανακοινώθηκε πως στη δυσοίωνη λίστα προστίθενται ακόμη δύο, η μία στην Ηλεία και η άλλη Λαύριο.     

Όσον αφορά στην κατασκήνωση στην Ηλεία, η οποία βρίσκεται στο Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, τρία είναι, μέχρι στιγμής, τα παιδιά που βρέθηκαν σε εμπύρετη κατάσταση, σύμφωνα με πληροφορίες της κρατικής τηλεόρασης. Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι γονείς τους, οι οποίοι και πήραν τα παιδιά, ενώ ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται τις επόμενες ώρες στην περιοχή, για να κάνει τεστ σε εργαζόμενους και παιδιά.

Νωρίτερα σήμερα, έξι περιπτώσεις παιδιών και στελεχών σε ιδιωτική παραθαλάσσια κατασκήνωση στο Λαύριο βρέθηκαν θετικά στη νόσο Covid-19, με τους γονείς των νοσούντων παιδιών και σε αυτή την περίπτωση να επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις για να τα παραλάβουν. Από την κατασκήνωση, εξάλλου, έφυγαν και όσα παιδιά βρίσκονταν στις ίδιες ομάδες με εκείνα, καθώς και οι ομαδάρχες και ομαδάρχισσές τους.

Rapid test σε κατασκηνωτές και προσωπικό με δικά της έξοδα

Στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης έσπευσε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ενώ η διοίκηση της κατασκήνωσης φέρεται να ανέλαβε την υποχρέωση να προχωρά ανά 4 ημέρες σε rapid test κατασκηνωτών και προσωπικού με δικά της έξοδα.

Κι ενώ οι υπεύθυνοι των κατασκηνώσεων ζητούν να διαμορφωθούν τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να προστατευτούν παιδιά και εργαζόμενοι, οι ειδικοί συνιστούν ψυχραιμία, καθώς η μετάδοση είναι βέβαιη, αλλά το ολικό lockdown δεν αποτελεί επιλογή. Παρόλα αυτά εκφράζουν φόβους για τον Σεπτέμβριο, όταν τα παιδιά θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες.

Θυμίζουμε πως από το Σάββατο έχει σημάνει γενικός «συναγερμός» στις παιδικές κατασκηνώσεις ολόκληρης της χώρας, καθώς βρέθηκαν δεκάδες κρούσματα (κυρίως) σε παιδιά, σε δομές στα Χανιά, τη Χαλκιδική, το Καπανδρίτι και το Σοφικό Κορινθίας.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This