Τετάρτη 28/7/2021

Εργαζόμενοι σε μονάδες κοινωνικής φροντίδας και υγειονομικό προσωπικό οι πρώτοι του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε δύο κατηγορίες.

Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί το πλαίσιο για τις συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, μαζί με τις κυρώσεις για την άρνηση του εμβολιασμού.

«Σε πρώτη φάση θα αφορά εργαζόμενους σε μονάδες κοινωνικής φροντίδας και σε δεύτερη φάση το υγειονομικό προσωπικό της χώρας. Προφανώς θα υπάρχει ένα κυρωτικό πλαίσιο που θα συνοδεύει την άρνηση εμβολιασμού, όταν αυτός καταστεί υποχρεωτικός για τις συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες», είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

Ο ΓΓ Συντονισμού αναφερόμενος στο άνοιγμα της πλατφόρμας των ραντεβού για τους κάτω των 18 ετών, σχολίασε ότι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα ως προϋπόθεση του εμβολιασμού για την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντογεώργη, στις ηλικιακές ομάδες 18-29 ετών, οι εμβολιασμένοι ανέρχονται πλέον στο 30%, ενώ στις ηλικίες άνω των 60, το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει το 80%.

«Εντείνουμε την προσπάθεια να πείσουμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν – κυρίως τους πιο ευάλωτους και τις μικρότερες ηλικίες -και βλέπουμε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, καθώς καταγράφεται σημαντική αύξηση στα ραντεβού. Τις τελευταίες 2 εβδομάδες του Ιουνίου υπήρχαν περίπου 15.000 νέα ραντεβού την ημέρα. Με την ανακοίνωση των νέων μέτρων τα ραντεβού ανέβηκαν σε 30.000 ημερησίως και πλέον ο αριθμός ξεπερνά τις 45.000. 4 στα 10 ραντεβού αφορά ηλικίες κάτω των 40 ετών».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ