Έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός στην εκπαίδευση και σε άλλα επαγγέλματα του ιδιωτικού τομέα

«Στρώνουν» έδαφος για υποχρεωτικό εμβολιασμό και σε άλλους κλάδους

Must Read

Μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων αλλά και σε υγειονομικό προσωπικό, στο τραπέζι πέφτουν και άλλες προτάσεις παρά το γεγονός ότι το πόρισμα της βιοηθικής αναφερόταν σε συγκεκριμένα επαγγέλματα που σχετίζονται με τις μονάδες υγείας.

Η κυβέρνηση πλέον παρά τις εξαγγελίες της ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός πλέον, διαμηνύει ότι έρχεται το υποχρεωτικό «τσίμπημα» και σε άλλους κλάδους εργασίας. Μετά τις προειδοποιήσεις των λοιμωξιολόγων για το τέταρτο κύμα της πανδημίας, στο τραπέζι έχει πέσει ήδη ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών αλλά και των επαγγελμάτων που θα πάρουν σειρά. Μέχρι στιγμής, ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών αγγίζει σε ποσοστό το το 70%, ωστόσο εάν δεν αυξηθεί εξετάζεται να ανακοινωθούν μέτρα προκειμένου να μην κυλήσει και τρίτη σχολική χρονιά με τηλεκπαίδευση.

Η ανακοίνωση του ΕΜΠ

Μάλιστα, τα ΑΕΙ έχουν ξεκινήσει ήδη να κάνουν έκκληση προς τους φοιτητές να εμβολιαστούν, όπως το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το οποίο με ανακοίνωσή του καλεί σε έγκαιρο εμβολιασμό προκειμένου να ανοίξουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα: «Είναι καθήκον όλων μας, δασκάλων και φοιτητών, να δώσουμε το καλό παράδειγμα και στην υπόλοιπη κοινωνία, και να σπεύσουμε να προγραμματίσουμε τον εμβολιασμό μας» αναφέρει χαρακτηριστικά. Σύντομα αναμένεται να συζητηθεί και ο εθελοντικός εμβολισμός των παιδιών από 12 έως 15 ετών. 

Υποχρεωτικός εμβολιασμός και σε άλλους κλάδους

Την ίδια στιγμή ανοίγει η βεντάλια του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλα επαγγέλματα, καθώς όπως αναφέρει το Star, είναι πιθανόν να επεκταθεί στους αθλητές εφόσον στα γήπεδα πλέον η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους οπαδούς. Επιπλέον, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους εργαζόμενους σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, την ΔΕΗ, τον ΔΕΔΗΕ και την ΕΥΔΑΠ.

Τι διαμηνύουν κυβερνητικά στελέχη

Σχολιάζοντας την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλα επαγγέλματα, γγ πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι θα γίνουν νέες ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα, ενώ από πλευράς της  η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη απάντησε σήμερα ότι θα υπάρξει νέα ΚΥΑ: «Ξεκινάμε από αυτά που ανακοινώθηκαν και μετά θα υπάρξει έκδοση σχετικής ΚΥΑ» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This