Ποια δωρεάν παιδεία; Οι ανεμβολίαστοι φοιτητές θα βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για να μπουν στις σχολές

Που θα βρουν τα λεφτά οι φοιτητές να πληρώσουν τα rapid test για να μπουν στις σχολές;

Must Read

Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι τα σχολεία και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα θα λειτουργήσουν κανονικά φέτος πάσα θυσία. Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως διαβεβαίωσε ότι μαθητές και φοιτητές θα επιστρέψουν στους χώρους διδασκαλίας με «όπλο» το εμβόλιο, ενώ την ίδια στιγμή άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για κυρώσεις στους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Τι γίνεται όμως με την επιστροφή των φοιτητών στις αίθουσες και τα εργαστήρια; Μέχρι στιγμής ανακοίνωσε εξέδωσε μόνο το ΕΚΠΑ κατά την οποία η Σύγκλητος και ο πρύτανης Θάνος Δημόπουλος ζητά να υποχρεωτική διενέργεια rapid-test ή PCR test σε όσους φοιτητές δεν έχουν εμβολιαστεί. Επιπλέον, το ΕΚΠΑ ζητεί να στηθούν δύο εμβολιαστικά κέντρα στους χώρους του Πανεπιστημίου προκειμένου να εμβολιάζονται άμεσα οι φοιτητές. Όσοι δεν εμβολιαστούν, καλούνται να πληρώνουν τεστ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα προκειμένου να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους. Στην καλύτερη των περιπτώσεων δηλαδή, οι φοιτητές θα πρέπει να πληρώνουν 100 ευρώ το μήνα από το χαρτζιλίκι τους εάν επιλέξουν να μην εμβολιαστούν. Που θα βρουν άραγε τόσα χρήματα τα νεαρά παιδιά που καλούνται να επωμιστούν και άλλο οικονομικό βάρος όταν οι οικογένειες τους μετά βίας πληρώνουν τα κόστη διαμονής τους από το υστέρημά τους; Πόσο μάλλον δε μετά από μια περίοδο βαθιάς οικονομικής ύφεσης που προκάλεσε η πανδημική κρίση… 

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΚΠΑ:

«Απόφαση Συγκλήτου ΕΚΠΑ: Ζητήματα που αφορούν την εκπαιδευτική διαδικασία και τον εμβολιασμό

Η Σύγκλητος, εφόσον και κατά το επόμενο ακαδημαϊκό έτος εξακολουθούν να υφίστανται μέτρα περιορισμού των συναθροίσεων λόγω της πανδημίας covid-19 και επιτρέπεται η δια ζώσης πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αποφασίζει τα εξής:

1) Τα μαθήματα, τα εργαστήρια, οι κλινικές, οι ανασκαφές και η πρακτική άσκηση των φοιτητών θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης. Οι Σχολές και τα Τμήματα, εφόσον αυτό είναι εφικτό, δύνανται να δημιουργήσουν τμήματα με μικρότερο αριθμό συμμετεχόντων.

2) Σε κάθε υπηρεσία και δομή του ΕΚΠΑ, θα ορίζεται ένας υπεύθυνος ή περισσότεροι, όταν απαιτείται από τη φύση, το μέγεθος ή τη διασπορά της νόσου COVID-19, για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και την προστασία των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. Οι ανωτέρω υπεύθυνοι, θα ενημερώνουν και θα προτρέπουν για την εφαρμογή των εν ισχύ μέτρων και θα αναφέρουν και εισηγούνται στον επικεφαλής της υπηρεσίας ή δομής.

3) Προκειμένου για Τμήματα ή Σχολές, επικεφαλής θεωρείται ο Πρόεδρος του Τμήματος ή ο Κοσμήτορας όταν πρόκειται για μονοτμηματική Σχολή. Επιπλέον, σε κάθε Σχολή, συντονιστικό ρόλο θα έχει ο Κοσμήτορας της Σχολής.

4) Η πρόσβαση στις αίθουσες διδασκαλίας, στα εργαστήρια, στις κλινικές, στις ανασκαφές και στις γραμματείες θα πραγματοποιείται με χρήση μάσκας και θα επιτρέπεται σε εμβολιασμένους ή σε άτομα με αρνητικό αποτέλεσμα rapid-test ή PCR test για τον ιό SARS-CoV-2. Αυτά τα tests, θα πραγματοποιούνται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα σε άτομα που δεν έχουν εμβολιασθεί.

5) Να αιτηθεί προς το Υπουργείο Υγείας τη λειτουργία δύο εμβολιαστικών κέντρων στους χώρους του ΕΚΠΑ για τη διευκόλυνση του εμβολιασμού των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2021».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This