Πυρκαγιά στη Σάμο: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς – Στη μάχη και το ρωσικό Beriev

Καταφτάνουν ενισχύσεις από τον Πειραιά

Must Read

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά που ξέσπασε στη Σάμο το μεσημέρι της Πέμπτης 15/7, ωστόσο παραμένουν πολλές διάσπαρτες εστίες. 

Ενισχύσεις καταφτάνουν συνεχώς από τον Πειραιά. Αναμένεται να αφιχθούν ακτοπλοϊκώς στη Σάμο από τον Πειραιά 52 πυροσβέστες με 22 οχήματα.

Ήδη επιχειρούν συνολικά 120 πυροσβέστες με 40 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν πέντε αεροσκάφη μαζί και το ρωσικό Beriev. 

«Η εικόνα της πυρκαγιάς στη Σάμο είναι καλύτερη. Η περίμετρος της φωτιάς είναι μεγάλη, ενώ έχουμε διάσπαρτες μεμονωμένες εστίες. Κάνουμε ό,τι είναι εφικτό. Υπάρχουν μικροεστίες που προσπαθούμε να τις θέσουμε υπό έλεγχο», τονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

«Πολλές διάσπαρτες είναι οι εστίες φωτιάς στη Σάμο. Δυσκολεύουν την κατάσβεσή της τα δύσβατα σημεία» είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, κ. Βαρθακογιάννης.

«Αυτήν την ώρα η πυρκαγιά είναι σε χαράδρα στην περιοχή Βουρλιώτες, ενώ οι άνεμοι φτάνουν τα 3 με 4 μποφόρ», αναφέρει μιλώντας ο αρχηγός του ΠΣ και προσθέτει: «Όσον αφορά το Κοκκάρι, δόθηκε εντολή για οργανωμένη απομάκρυνση κατοίκων για προληπτικούς λόγους, αλλά, τελικά, δεν χρειάστηκε να φύγουν, αφού η φωτιά αντιμετωπίστηκε δραστικά».

Χθες, Πέμπτη 15/7, με μήνυμά της μέσω 112, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, κάλεσε τους κατοίκους Βουρλιωτών, Κοκκαρίου, Καμάρας, Μυτιληνιών και Μαυρατζαίων, να παραμείνουν σε ετοιμότητα όλο το βράδυ και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This