Τετάρτη 28/7/2021

Ante portas η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού – Θα αφήνουν και ανασφάλιστους τους ανεμβολίαστους! (video)

Και απλήρωτοι και ανασφάλιστοι!

Την ώρα που στην Κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να εκβιάσουν με όλα τα μέσα όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, η συζήτηση για την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους «φουντώνει».

Σύμφωνα με το Open, μετά τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, το πιο πιθανό είναι ότι θα ακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί, τα Σώματα Ασφαλείας και οι εργαζόμενοι στην εστίαση.

Βέβαια, το ότι αυτές οι κατηγορίες, πλην της τελευταίας που δεν υπάρχουν στοιχεία, έχουν από μόνες τους πολύ υψηλά ποσοστά εμβολιασμένων (και αναμένεται να αυξηθούν κι άλλο), προκαλεί απορίες για τη σκοπιμότητα της υποχρεωτικότητας.

Και απλήρωτοι και ανασφάλιστοι!

Σε μια άλλη αποκάλυψη που έκανε το Open, στη νομοθετική ρύθμιση των κυρώσεων για όσους αρνηθούν να εμβολιαστούν, που αναμένεται την επόμενη εβδομάδα θα περιληφθεί μια ακόμη τιμωρητική διάταξη.

Όσοι εργαζόμενοι σε κλάδους που θα καθιερωθεί η υποχρεωτικότητα (και κυρίως στις δομές υγείας, αλλά και οι υγειονομικοί) αρνηθούν να εμβολιαστούν, εκτός από αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών, θα παραμένουν και ανασφάλιστοι (αν δεν έχουν απολυθεί πρώτα)!

Με λίγα λόγια οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, για όσο χρόνο παραμένουν σε αναστολή, θα χάνουν και ένσημα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ