Τρίτη 27/7/2021

Χαράλαμπος Γώγος για Μύκονο: «Μεγάλη πιθανότητα με τα μέτρα το κλίμα να αναστραφεί» (video)

Αναφορά στα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ για την Μύκονο έκανε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών και Μέλος της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος, κάνοντας σαφές πως αυτό το βήμα δεν ήταν εισήγηση της επιτροπής.

«Δεν πρόλαβε η επιτροπή να συνεδριάσει επ’ αυτού», ανέφερε, τονίζοντας ότι υπάρχει συνεχής εισήγηση των ειδικών για κάθε περιοχή που θα μπει στο πορτοκαλί, στο κόκκινο.

«Κάθε φορά που υπάρχει αυξημένη επιτήρηση κάπου αλλάζουν κατευθείαν και τα μέτρα, κάτι τέτοιο συνέβη και στη Μύκονο. Περιμένουμε όλα αυτά να είναι παροδικά. Ο λόγος που ελήφθησαν τα μέτρα είναι να περιοριστεί η εξάπλωση. Με τη λήψη των μέτρων υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το κλίμα να αναστραφεί», εξήγησε.

«Το νέο στέλεχος έχει μεταδοτικότητα τριπλάσια ή και τετραπλάσια»

Όπως είπε, η εικόνα είναι ανησυχητική. «Έχουμε το ξεκίνημα του τέταρτου κύματος. Η μέση ηλικία είναι χαμηλά, σχετίζεται με την άρση των μέτρων και τη μεγάλη κινητικότητα των νέων. Το νέο στέλεχος έχει μεταδοτικότητα τριπλάσια ή και τετραπλάσια. Όλα αυτά οδήγησαν σε αυτή την έξαρση που χαρακτηρίζει αυτές τις ηλικίες. Υπάρχει πιθανότητα, όπου κυκλοφορούν αυτές οι ηλικίες να υπάρχουν μέτρα…», σημείωσε ο κ. Γώγος

Τέλος, επεσήμανε πως αυτήν την στιγμή έχουμε ένα ποσοστό 20-40% ευάλωτων που δεν είναι εμβολιασμένοι και μπορεί να επηρεάσουν και τις σκληρές παραμέτρους που ως τώρα είναι χαμηλά, ενώ σημείωσε ότι η θετικότητα είναι κάτω από 3% αλλά είναι ανοδική κι αυτό δημιουργεί ανησυχία και μεγάλο αριθμό κρουσμάτων που εξαρτάται από τον αριθμό των μετρήσεων. «Αυτό που μας ανησυχεί είναι ο αριθμός των νοσηλειών», κατέληξε.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ