Στην αντεπίθεση οι υγειονομικοί ανά την επικράτεια, για τους εμβολιασμούς με το «ζόρι»

Σε «εκστρατεία» κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και εργαζόμενος που νόσησε παλαιότερα και είχε κινδυνέψει η ζωή του!

Must Read

Έντονες αντιδράσεις, παραιτήσεις και κινητοποιήσεις φαίνεται πως έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη θεσμοθέτηση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους υγειονομικούς έως την 1η Σεπτεμβρίου.

Τα σωματεία εργαζομένων Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας μιλούν για μια πολιτική διχασμού όχι μόνο του κλάδου, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας από την πλευρά της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι όποια ελλείμματα στη διαδικασία να πειστούν όλοι για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού έχουν να κάνουν με την έλλειψη πρωτοβουλιών ενθάρρυνσης, κάτι που αντικαθίσταται με αποφάσεις και «τελεσίγραφα».

Στο Νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας αρκετοί εργαζόμενοι έφτασαν στο σημείο να υποβάλουν παραιτήσεις, βλέποντας την Πολιτεία να κινείται στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών. Στην παρούσα φάση, πάντως, πρόκειται για περιπτώσεις που βρίσκονται πολύ κοντά στη συνταξιοδότηση ή πλησιάζουν στο χρονικό όριο. Αξιοσημείωτο είναι ότι στο ίδιο νοσοκομείο αρχίζει εκστρατεία κατά του εμβολίου με τη στήριξη συναδέλφων του ένας εργαζόμενος που νόσησε παλαιότερα και είχε κινδυνέψει η ζωή του! Μάλιστα, συλλέγει και υπογραφές για να προσφύγει δικαστικά κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού…

Οι πιο ηχηρές αντιδράσεις

Οι πιο ηχηρές αντιδράσεις φαίνεται πως έρχονται από τον Βόλο και το «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο, όπου ξεσηκώθηκαν κατά της απόφασης περί υποχρεωτικού εμβολιασμού γιατροί, νοσηλευτές και προσωπικό εργολάβων που απασχολείται στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί όχι μόνο επιμένουν να απέχουν από το Πρόγραμμα «Ελευθερία», αλλά οργανώνονται κιόλας για να προσβάλουν την απόφαση να καταστούν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί για τον κλάδο τους από 1η Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 50 υγειονομικοί όλων των κατηγοριών δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, παρά την υποχρεωτικότητα, και θα επιχειρήσουν με δικηγόρο να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους σε νομικό επίπεδο. O «σκληρός πυρήνας» των μη εμβολιασμένων στο Νοσοκομείο Βόλου περιλαμβάνει το 50% των καθαριστριών και των φυλάκων που απασχολούνται μέσω εργολάβου, καθώς και περίπου 147 μόνιμους νοσηλευτές, μεταξύ των οποίων νοσηλευτές σε διάφορες κλινικές, τραυματιοφορείς και βοηθοί θαλάμων, όπως και 23 γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This